Startsida Pil Fotboll Pil Nyheter

Avskiljare

Dušan Uhrin ny tränare i AIK

Den välmeriterade tjeckiske tränaren Dušan Uhrin blir ny ansvarig tränare i AIK. Uhrin kommer att leda AIK denna säsong och nästa, till att börja med.

Efter Peter Larssons oväntade avhopp har AIK sökt och funnit en ersättare, vars meritförteckning imponerar. EM-final med Tjeckien 1996, två ligamästerskap och två cupvinster, semifinal i Champions League och kvartsfinal i Cupvinnarcupen med Sparta Praha, kvartsfinal i Cupvinnarcupen även med israeliska Maccabi Haifa. Fem gånger utsedd till ”Årets tränare” i Tjeckoslovakien och senare Tjeckien, 1996 även utsedd av UEFA till ”Coach of coaches”.
  Mannen med den imponerande meritlistan heter Dušan Uhrin, född 1943 och med ett förflutet som tränare även i Cypern och Algeriet samt som förbundskapten för Kuwait.

- Vi är mycket glada över att ha lyckats knyta till oss en så dokumenterat duktig tränare, säger AIK Fotbolls vd Sanny Åslund. Vi valde att finna en långsiktig lösning och tror att Dušan Uhrin är rätt man att föra AIK in i framtiden.

Uhrin tillträder 6 juni då spelarna är tillbaka från semester och förberedelserna inför andra halvan av säsongen inleds med ett träningsläger i Vimmerby.

Text: Tommy Bäckman
Foto: Rolf Andersson
[020529]

Avskiljare

 

Dušan Uhrins meritförteckning
Förbundskapten för Tjeckien (1993-97) och för Kuwait (1999-2001)
EM-final med Tjeckien 1996.

Tränare för AC Sparta Praha, Bohemians Praha, Ruda Hvezda Club, FK Teplice, AEL Limassol (Cypern), Maccabi Haifa (Israel) och CMB Alger (Algeriet)
Tjeckisk mästare med Sparta Praha 1991 och 1993.
Tjeckisk cupvinnare med Sparta Praha 1992 och 1993.
Tjeckoslovakisk cupvinnare med Sparta Praha 1992.
Champions League-semifinal med Sparta Praha 1992.
Cupvinnarcup-kvartsfinal med Sparta Praha 1993.
Cupvinnarcup-kvartsfinal med Maccabi Haifa 1999.
Cypriotisk cupvinnare med AEL Limassol.
Algerisk cupvinnare med CMS Alger.