Startsida Pil Fotboll Pil Mer läsvärt Pil A-truppen

Avskiljare

Håkan Svensson till AIK

AIK har idag (14 november) tecknat kontrakt med Halmstads BK:s rutinerade målvakt Håkan Svensson.

Håkan, född 20 januari 1970, har spelat för Halmstads BK i Allsvenskan sedan säsongen 1990 då han kom till Halmstad från sin moderklubb Rydöbruks IF. Han stod i mål för HBK i 19 av lagets 26 Allsvenska matcher och var delad 1:a i räddningsprocent bland Allsvenskans förstamålvakter. Årets bägge möten mellan AIK och Halmstad slutade 1-1 och speciellt i matchen på Örjans Vall så var det Håkan som räddade en poäng åt HBK. Håkan har vunnit 2 SM-guld med Halmstad (1997 & 2000) och spelat 253 Allsvenska matcher.

Kontraktet löper över 3 år.

AIK:s VD Sanny Åslund är mycket nöjd med värvningen. "Det känns skönt att ha skrivit kontrakt med en spelare som uttrycker stor längtan efter en ny utmaning. Håkan är en lugn, trygg målvakt som besitter mycket erfarenhet".

AIK Fotboll Transfer AB:s VD Stefan Söderberg kommenterar affären: "Det är roligt att vi fått en värdig efterträdare till Daniel Andersson. Nu får Håkan och Daniel Örlund kämpa om målvaktsplatsen".

Håkan Svensson om att komma till AIK: "Det känns som en nystart i karriären att prova något annat. Jag har spelat i Halmstad i 12 säsonger. I mitt tycke så är det det attraktivaste målvaktsjobbet i Allsvenskan och att komma till Stockholm är något som inspirerar hela familjen. Det finns en väldigt hög kapacitet i det spelarmaterial som AIK har. Blandningen av unga talanger och rutinerade spelare känns väldigt bra. Inramningen på Råsunda med den härliga atmosfären och publikens engagemang kring matcherna är fantastiskt. Det märks att AIK är en storklubb även vad det gäller organisation och ungdomsverksamhet".

Text: Stefan Mellerborg
Foto: Bildbyrån
[021114]

Avskiljare