Startsida Pil Fotboll Pil Mer läsvärt Pil Säsongen 2004

Avskiljare

Per Karlsson utsågs tillsammans med lillasyster Anna till Årets ungdomsspelare.

Utmärkelser 2004

I samband med AIK:s årsmöte 27 september utsågs Mona Enander till Årets ungdomsledare och syskonen Per och Anna Karlsson till Årets ungdomsspelare. Bosse Sjögrens minnesstipendium delades ut till Mikael Jansson och även damlagets Anna Lundin uppmärksammades för sina AIK-bedrifter.

Årets ungdomsledare: Mona Enander
Motivering: Mona Enander har varit engagerad i AIK:s pojkar 91-lag allt sedan sonen Erik började spela i Knatteskolan. Hon blev tidigt involverad i olika uppgifter kring laget och är nu lagledare sedan fyra år tillbaka. Mona står för ett starkt socialt engagemang där det är viktigt att hand om alla spelarna i gruppen och jobbar nära tillsammans med tränarna för att skapa en trygg miljö för killarna. Monas förmåga att hålla ordning och reda, skapa goda kontakter med människor och hennes engagemang i de enskilda individerna gör att spelarna utvecklas på ett positivt sätt både på och utanför planen vilket väl motiverar Mona som årets ungdomsledare inom AIK Ungdomsfotboll.

Bosse Sjögrens minnesstipendium: Mikael Jansson
Motivering: Mikael Jansson, 45 år. Grupptränare i AIK pojkar 95. Micke är en mycket trygg och varm ledare som började sin tränarkarriär i AIK:s knatteskola och har sedan dess engagerat sig i fler och fler uppdrag inom AIK Ungdomsfotboll. Micke startade upp fotbollsverksamhet för förståndshandikappade i Solna 2003 och där driver han nu träningarna med ca 10 barn en gång i veckan. Han har även ett övergripande ansvar för turneringsverksamheten i AIK:s 5/7 manna pojk, där Micke driver AIK Cupen och även har haft stor del i genomförandet av AIK:s Gothia Cup äventyr och även vårt deltagande i Örebrocupen. Allt som Micke utför i AIK gör han i sann AIK anda och det som kännetecknar honom är att han är alltid ambitiös, påläst och proffsig. Allt detta sammantaget gör honom till årets Bosse Sjögren stipendiat.

Årets ungdomsspelare, pojk: Per Karlsson, född 1986
Motivering: Per Karlsson har med sin individuella skicklighet och trygga spelstil på allvar konkurrerat om en plats i A-lagets startelva. Per har visat en professionell inställning till sin idrott och tillhör en av landets främsta i sin åldersgrupp. Förutom framgångarna på fotbollsplanen har Per lyckats kombinera sina gymnasiestudier på Löfströms gymnasium med fotboll på yttersta elitnivå. En spelare som AIK kommer att mycket glädje av i många år framöver.

Årets ungdomsspelare, flick: Anna Karlsson, född 1987
Motivering: Anna Karlsson har med sin kreativitet, skicklighet och lojalitet varit en ledande spelare för sitt lag. Hon har uppträtt med en entusiastisk inställning både på match, träning samt utanför planen. Anna är med sina fotbollstekniska egenskaper en bra representant för den "nya" generationens dam- och flickfotbollsspelare.

Mona, Mikael och Anna fick pris på plats medan Per befann sig i Sundsvall för match.

Förutom nämnda utmärkelser uppvaktades även Anna Lundin, som under året vann SM-guld med AIK:s bandylag, tog hem samma valör med landslaget i VM och nyligen var med att föra AIK:s fotbollsdamer till högsta serien för första gången sedan 1995. För det fick hon förutom diverse gåvor också kvällens mest entusiastiska applåder.

Text: Tommy Bäckman
Foto: Bildbyrån
[040928]

Avskiljare

 

Läs även

Artiklar med mera
Schema och referat
Statistik
A-truppen
Årskort

Avskiljare