Startsida Fotboll Damer Läsvärt Pil Intervju

Avskiljare

Vi måste prestera bättre på lördag

aik.se fick en pratstund med tränare Christer Söderberg inför returmötet mot DIF/Älvsjö nu på lördag den 6 augusti på Skytteholms konstgräs. Förra helgen åkte AIK på storstryk och vi undrade om det var dags för revansch nu?

Sara Andersson fick slita hårt i förra matchen.

Hur har veckan varit?
- Den har varit bra tycker jag. Vi hade ett snack i måndags om vad som var fel i förra matchen och alla var överens om analysen.
- Det var ett bra snack och alla tog åt sig det positivt.

OK, hur ska vi då få revansch på DIF/Älvsjö?
- Vi måste jobba mer tillsammans och vara mycket aggressivare på rätt ställen på plan. Ofta hade vi ett alltför långt lag med stora luckor mellan lagdelarna.
- Det håller inte att låta dem få så mycket tid som de fick nu.

Det låter ganska enkelt?
- Fotboll är egentligen väldigt enkelt, det svåra är att få elva spelare att som ett lag genomföra taktiken.

Hur är läget i truppen?
- Förutom de vanliga spelarna som är borta för resten av säsongen, så är inte Lisen Åkerlund tillgänglig för spel ännu. Dessutom har Yolanda Odenyo åkt till USA för spel i college resten av året.

Vad tror du om matchen på lördag?
- Det är ju som en tidning skrev efter förra matchen inte mot DIF/Älvsjö som vi ska ta poäng, men vi är starka hemma och vill gärna prestera mycket bättre än vad vi gjorde sist.

- Visst är DIF/Älsvjö ett bättre lag än oss med alla sina landslagspelare, men jag tyckte att det var vi som gjorde dem onödigt bra förra matchen. Dessutom fick de utdelning på sina chanser, något som de har haft svårt för tidigare matcher.

- Vi laddar dock för att göra en 110-procentig insats och om våra motståndare har en lite sämre dag kan allt hända!

Text: Anders Hedell
Foto: Magnus Neck
[050805]

 

 

Artikel inför matchen:
AIK-DIF/Älvsjö
Lördag 6/8 kl. 14

Läs även om

Hemma-arenan
Biljettinformation

Avskiljare

Spelprogram, matchreferat från alla matcher med all relevant fakta, spelarstatistik, information om vår hemmaarena Skytteholms IP, information om biljetter och säsongskort, statistik och länkar till våra motståndare, tabellen samt matchbilder och mycket annat kring matcherna
Presentatation av truppen med bilder och detaljerad information om varje spelare/edare, lagbild, spelarstatistik för både serien och försäsongen, fakta om spelarna på alla ledder, hur ser matchdräkten ut, hur gör du för att skicka e-post till våra spelare/ledare eller få deras autografer + mycket annat kring truppen
Allmän information och statistik om våra motståndare inklusive länkar till de officiella hemsidorna, AIK:s matcher mot dem de tio senaste åren samt totalt sedan 1970