Startsida Pil Fotboll Pil Damer Pil Matcher 2005 Pil AIK - Malmö

Onsdag 13/7 kl 19.00
AIK - Malmö FF
0-2 (0-1)

Förlust trots bra spel

AIK förlorade med 0-2 (0-1) mot topplaget Malmö FF, men svarade för en mycket bra insats. Matchen var hyfsat jämn under en timme, men Malmö var starkast i början och slutet.

Allsvenskan

Malmö rivstartade matchen och anföll i ett högt tempo under den första kvarten. AIK-arna hängde inte alls med och ledningsmålet var inte helt ologiskt. I den 10:e minuten slog Malmö en frispark hårt mott AIK:s mål och där var Nilla Fischer påpassligt framme och styrde in bollen tätt intill vänstra stolpen.

Yolanda Odenyo med bollen, Nazanin Vaseghpanah avvaktar.

Efter femton minuter började AIK arbeta sig in i matchen och jämnade ut spelet. Det resulterade bland annat i ett fint anfall som startade långt ned på egen planhalva och avslutades med en fin framspelning av Anna Lundin till en helt fri Yolanda Odenyo. Yolanda sköt ett hårt skott som Malmös landslagsmålvakt Caroline Jönsson gjorde en fin räddning på. Strax efteråt provar Yolanda återigen skottlyckan, denna gång från långt håll och med samma resultat.

Resten av halvleken är jämn utan att något av lagen lyckas skapa några riktigt farliga målchanser. Malmö går till halvtidsvila med en 0-1 ledning. En ledning som grundlades under de första femton minuterna, men AIK hade halvlekens hetaste målchans.

AIK tvingades byta målvakt i halvtid efter att Sofie fått en ordentlig smäll mot huvudet i en höjdduell. I andra halvlek startar AIK bäst och får en snällt dömd straff redan i den 48:e minuten. AIK:s Lena Persson stegade fram och placerade bollen på straffpunkten, tog sats och sköt rakt på målvakten.som gick åt rätt håll. En kvart in i andra halvlek börjar Malmö ta över matchen lite och skapar en del målchanser. Förvånansvärt nog så är oftast Malmö-avsluten väldigt tama och kan lätt tas om hand av AIK:s försvar eller målvakt.

Therese Lundin gör 0-2.

Malmö får egentligen bara till två riktigt bra avslut. I den 60:e minuten räddas en Malmö-nick på mållinjen av en AIK-back, och tio minuter senare var det dags för Malmös andra mål. Ett hårt Malmö-inlägg ändrar riktning på en AIK-back, AIK:s målvakt Jenny Lundqvist halvräddar och Malmös Therese Lundin kan enkelt slå in returen.

Efter detta dör matchen och inget av lagen visar något större skärpa när de närmade sig straffområdet. Malmö vinner matchen fullt rättvist, men var överraskande bleka när de väl skapade målchanser. AIK stod upp bra länge i matchen och vem vet hur matchbilden hade sett ut om AIK lyckats kvittera.

Malmös tränare gratulerade AIK:s tränare till en bra match och berömde AIK. AIK:s tränare Christer Söderberg var inte alltför nedslagen efter matchen och kommenterade den kort: "Det är klart att jag aldrig är nöjd med en förlust, men jag är ändå ganska nöjd med matchen. Vi spelade ändå mot ett av Sveriges bästa lag och stod upp bra mot dem. Malmö hade mycket boll, men jag tycker att vi spelade jämnt med dem i en timmes tid. Många AIK-spelare gör en riktigt bra match med ett speciellt plus till våra mittbackar. Totalt sett var resultatet ändå rättvist. Gör vi en så här bra match mot Malmö, vad kan vi då inte göra mot sämre motstånd?"

Svaret kanske vi får på söndag när AIK åker till Karlstad för att möta bottenlaget QBIK.

Text: Anders Hedell
Foto: Magnus Neck
[050713]

Matchfakta

Händelseförlopp
10' 0-1 MFF Nilla Fischer
28'   AIK Nazanin Vaseghpanah
42'   AIK Hodan Siid-Ahmed
49'     Slut på första halvleken
46'   AIK Holmqvist ut, Lundqvist in
66'   AIK Persson ut, Wejner in
66'   AIK Siid-Ahmed ut, Hedkvist in
70' 0-2 MFF Therese Lundin
94'     Slut på andra halvleken

Fakta
Publik:  547 st
Domare:  Lena Arwedahl
Matchens AIK-are:  Yolanda Odenyo
 

 

Laguppställning
  1  Sofie Holmqvist (46)
  2  Anna-Karin Andersson
  3  Sara Andersson
  4  Hanna Jöhnk
  5  Maria Moustakakis
  6  Therese Sandström
  7  Yolanda Odenyo
  8  Hodan Siid-Ahmed (66)
  9  Anna Lundin
10  Lena Persson (66)
11  Nazanin Vaseghpanah
Avbytare
 Jenny Lundqvist (46)
 Josefin Wejner (66)
 Lina Hedkvist (66)

Avskiljare

Statistik

Spelarstatistik
Mot vår motståndare genom tiderna

AIK hittills i år

Försäsongen
Allsvenskan
Cuper

Aktuell tabell

Länk till tabellen (extern sida)

Läs även om

Matchbilder
Hemma-arenan
Biljettinformation