Startsida Pil Fotboll Pil Damer Pil Matcher 2005 Pil DIF/Älvsjö - AIK

Lördag 30/7 kl 16.00
Djurgården/Älvsjö - AIK
6-0 (2-0)

Derbyförlust

Ett spelsuget DIF/Älvsjö mot ett AIK som för dagen hade glömt allt vad försvarsspel hette kunde bara sluta på ett sätt, med en storförlust för AIK med hela 6-0 (2-0). Nu gäller det att ladda om till returmötet nästa helg!

Allsvenskan

OK, det är bara att erkänna. Idag var det stor klasskillnad mellan lagen. DIF/Älvsjö spelade som ett lag och skapade hela tiden fler olika spelalternativ med sina smarta löpningar och uppspel. AIK upprepade den urusla insatsen mot QBIK och spelade inte som ett lag och hjälpte inte varandra någonstans på banan.

Sofie Holmqvist svarade för många högklassiga räddningar.

AIK:s försvarsspel var obefintligt idag. Det var ingen press på bollhållaren, obefintlig markering, backar som stundtals agerade rundningsmärken och tveksamma insatser så fort motståndarna närmade sig AIK:s straffområde. Visst var DIF/Älvsjö bra, men de ska nog tacka AIK för minst hälften av målen….och då är jag snäll mot AIK:s defensiva spel idag.

Den enda AIK-spelaren som höll Allsvensk klass idag var målvakten Sofie Holmqvist som på egen hand såg till att halvtidsresultatet stannade vid 2-0. Sofie gjorde en handfull suveräna räddningar, men var tvungen att kapitulera för Victoria Svensson två gånger. 1-0 kom i den 27:e minuten där Victoria prickskjuter in ledningsmålet efter ett fint anfall. Fem minuter senare lurar Victoria tre AIK-försvarare innan hon iskallt lobbar in sitt andra mål.

AIK hade en målchans på hela halvleken när Therese Sandström får en boll från Lena Persson, men Therese skott smiter tätt utanför stolpen. AIK ska vara glada för att det bara stod 2-0 i halvtid, ett mer rättvist resultat hade nog varit det dubbla (minst).

Andra halvleken bjöd om möjligt på ännu sämre AIK-spel. Förutom de fyra målen skapade DIF/Älvsjö mängder av chanser och avlossade farliga skott från alla möjliga lägen. I den 57:e minuten bestämde sig de två sista AIK-backarna att vare sig ta bollhållare eller markering vilket resulterade i ett (alltför) enkelt mål av Linda Lekander.

Sedan gör DIF/Älvsjö tre mål inom loppet av sex minuter. I den 70:e minuten gör Linda Fagerström en "halv-brasse" och drar in bollen snyggt i vänstra krysset. Tre minuter senare snappar Sara Johansson upp en på tok för löst slagen bakåtpass och rullar enkelt in bollen. Linda fagerström avslutar sedan målskyttet med att omarkerad får dundra in bollen från nära håll.

Noterbart är att AIK:s enda skott på mål i matchen kom i den 83:e minuten! Nazanin Vaseghpanah sköt ett löst skott som enkelt räddades av en sysslolös DIF/Älvsjö-målvakt.

Tills returmötet på lördag behöver AIK förbättra en hel del… Om de börjar med att se till att uppspelen från backarna hamnar hos AIK-are samt tar markering på närmaste spelare så kommer det säkert bli en helt annan match! Om de sedan också stoppar DIF/Älvsjös uppspel via sina ytterforwards som droppar ner och hämtar boll kanske AIK t.o.m. vinner matchen. Vi får hoppas på det!

AIK:s tränare Christer Söderberg kommenterade matchen: "Vi spelar inte som ett lag och hjälper varandra idag. Alla springer bara omkring och tänker på sig själva och tittar på tok för mycket på bollen och glömmer motståndarna som springer sig fria bakom ryggarna. Vi var tvåa på varenda boll idag och går inte på motståndarna ordentligt. Visst är DIF/Älvsjö bra, men inte så här bra."

Text: Anders Hedell
Foto: Terrapix Photo
[050730]

Matchfakta

Händelseförlopp
27' 1-0 D/Ä Victoria Svensson
33' 2-0 D/Ä Victoria Svensson
45'     Slut på första halvleken
46'   AIK Reimer ut, A-K Andersson in
57' 3-0 D/Ä Lina Lekander
59'   AIK Odenyo ut, Hedkvist in
70' 4-0 D/Ä Linda Fagerström
73' 5-0 D/Ä Sara Johansson
76' 6-0 D/Ä Linda Fagerström
77'   AIK Wejner ut, Lundin in
78'   AIK Anna Lundin
91'     Slut på andra halvleken

Fakta
Publik:  956 st
Domare:  Christina Lithner
Matchens AIK-are:  Sofie Holmqvist
 

 

Laguppställning
  1  Sofie Holmqvist
  2  Emilia Reimer (46)
  3  Sara Andersson
  4  Hanna Jöhnk
  5  Maria Moutakakis
  6  Hodan Siid-Ahmed
  7  Yolanda Odenyo (59)
  8  Therese Sandström
  9  Josefin Wejner (77)
10  Lena Persson
11  Nazanin Vaseghpanah
Avbytare
 Anna-Karin Andersson (46)
 Lina Hedkvist (59)
 Anna Lundin (77)

Avskiljare

Statistik

Spelarstatistik
Mot vår motståndare genom tiderna

AIK hittills i år

Försäsongen
Allsvenskan
Cuper

Aktuell tabell

Länk till tabellen (extern sida)