Startsida Pil Fotboll Pil Damer Pil Matcher 2005 Pil AIK - QBIK

Lördag 13/8 kl 16.00
AIK - QBIK
1-0 (1-0)

Drömmål gav viktiga tre poäng

Det märktes klart och tydligt att det var två mycket spända lag som tog Skytteholm i besittning för att göra upp om poängen i en s k nedflyttningsmatch. Resultatet: Detta var nog en av de sämsta matcher som spelats på Skytteholm på mycket länge; en riktig ”grismatch”. AIK-arna kunde dock glädja sig åt de tre poängen, ordnade på en drömnick av Anna Lundin. Därmed fick AIK revansch för uddamålsnederlaget mot Qbik i Karlstad för några veckor sedan.

Allsvenskan

AIK-tränaren Christer Söderberg gjorde tummen ner efter matchen: - Jag måste nog säga att detta var en kvalificerad sk-tmatch! Båda lagen var oerhört tyngda av stundens allvar. Vi spelade som ett flicklag och gjorde alla fel som kunde göras. Nästan inget i vårt spel fungerade i dag. Vi lyckades heller inte döda matchen, trots flera utmärkta tillfällen.

Qbik-tränaren Dave Mosson kunde bara konstatera att AIK:s seger var helt rättvis.

Nazanin Vaseghpanah var idag inte alls lyckosam i sina avslutningar. Hon brände tre frilägen och avlossade dessutom ett par skott från långt håll som inte på något sätt irriterade gästernas målvakt. Men nära var det alltså vid flera tillfällen och det gällde även för Lena Persson som i matchens slutskede fick till en snygg lobb, som dock gick precis över ribban. Som bekant, nära skjuter ingen hare och nära gör heller inte mål…

AIK:s segermål var en delikatess. Hodan Siid-Ahmed slog i 15 min en perfekt avvägd hörna i riktning strax bortom straffpunkten.. Anna Lundin kom rusande och satte skallen på bollen, som med stor kraft dunkade i ribbans underkant och studsade ner i backen.
Mål eller inte?
Den assisterande domaren var säker på sin sak och flaggade för mål. Vild glädje utbröt bland de svartklädda på planen och bland dem med svarta hjärtan på läktaren.
Qbik-spelarna protesterade inte mot domslutet.

AIK:s backlinje spelade för dagen mycket stabilt och hade bestämt sig för att inte släppa någon djävul över bron. Med födelsedagsbarnet Sara Andersson som primus motor höll hade försvararna full kontroll på gästernas forwards.

Qbik hade en tiominutersperiod i andra halvlek då de fick igång en snyggt kortpassningsspel med många ”ett-tillslag”, men några rejäla målchanser vaskade laget inte fram. Skulle tro att Sofie Holmqvist i AIK-målet hade en av sina mest lugna dagar på det här jobbet…

I och med segern kröp AIK på nytt över nedflyttningsstrecket. Laget har nu 11 poäng mot sju för Qbik och sex för Själevad.

Nu på onsdag spelar damerna borta mot Malmö FF (varför inte tre poäng där nere?) och onsdagen den 24 augusti är det dags för nästa sexpoängsmatch på Skytteholm. Då kommer Själevad på besök.

Text: Loa Andersson
[050813]

Matchfakta

Händelseförlopp
15' 1-0 AIK Anna Lundin
45      Slut på första halvleken
61' varn AIK Hodan Siid-Ahmed
62' AIK Anna Lundin ut, Josefin Wejner in
74' QBIK M-L Skålberg ut, Charlotte Nygren in
80' AIK Naza Vaseghpanah ut, Elin Hammarman in
81' varn AIK Elin Hammarman
83    QBIK Lisa Mellberg ut, Anne Hawkins in
33' QBIK Linda Hallstenson ut, Elin Sandgren in
94' Slut på andra halvleken

Fakta
Publik: 233
Domare: Lars-Erik Andersson, Uppsala
Matchens AIK-are: Hodan Siid-Ahmed
 

 

Laguppställning
  1 Sofie Holmqvist
  2 Emilia Reimer
  3 Sara Andersson
  4 Hanna Jöhnk
  5 Anna-Karin Andersson
  6 Anna Bergendal
  7 Hodan Siid-Ahmed
  8 Lina Hedkvist
  9 Anna Lundin (62)
10 Lena Persson
11 Nazanin Vaseghpanah (80)
Avbytare
Josefin Wejner (62)
Elin Hammarman (80)
Maria Moustakakis
Sofia Ström
Jenny Lundqvist

Avskiljare

Statistik

Spelarstatistik
Mot vår motståndare genom tiderna

AIK hittills i år

Försäsongen
Allsvenskan
Cuper

Aktuell tabell

Länk till tabellen (extern sida)

Läs även om

Matchbilder
Hemma-arenan
Biljettinformation