Startsida Pil Fotboll Pil Damer Pil Träningsmatcher 2005

Avskiljare

Träningsmatcher 2005

Här är damernas alla träningsmatcher innan seriestarten i Allsvenskan 2005 mot hemma mot KIF Örebro den 16 april klockan 16.00.
Samtliga hemma-matcher spelas på det uppvärmda konstgräset på Skytteholms IP, alla utom den första spelas på huvudplanen vid stora läktaren.

När matcherna är spelade kommer sidan uppdateras med ett kort matchreferat med matchfakta och AIK:s laguppställning.

Träningsmatcher

Tillbaka till toppen

7 april IFK Lidingö - AIK 2-7 (2-3)
klockan 18.00 på Skytteholms IP, åttondelsfinal i Victoria Cup. Information från den matchen hittar ni på den här sidan.

Avskiljare

Tillbaka till toppen

31 mars AIK - Tyresö 5-0 (3-0)

Under träningslägret på Cypern spelade AIK:s damer en match mot Division II-laget Tyresö FF. Det var många byten under matchen och alla AIK-spelare som kunde fick spela. De som inte spelade var Elin Hammarman och Sofie Holmqvist, samt Cecilia Tengmark och Malin Landén som inte är med på lägret.

Det blåste en del vilket påverkade kvalitén på matchen och i andra när Tyresö-spelarna inte orkade längre så fick Tyresö mängder av frisparkar helt plötsligt av en något ojämn domare. Vi ska nog inte dra några som helst slutsatser av denna match, utan mer se den som ett avbrott i träningen på lägret.

I övrigt rapporteras det om ett kanonläger för tjejerna, med full fokus på träning och det är hög kvalité på alla pass. Det har dessutom varit ganska varmt (runt 20-22 grader) och sol vilket gör att alla spelare, ledare och nedresta supportrar har fått en hel del solbränna också.

Målskyttar för AIK: Lina Hedkvist (10), Nazanin Vaseghpanah (26), Anna Lundin (30), Josefin Wejner (47), Emilia Reimer (68)

Avskiljare

Tillbaka till toppen

19 mars AIK - KIF Örebro 4-1 (2-0)

AIK vann även andra träningsmatchen mot KIF Örebro, denna gång skrevs segersiffrorna till 4-1 (2-0) i en underlig match där AIK visade sig vara det effektivaste laget.

AIK skapade egentligen bara en målchans på hela halvleken, men gjorde två mål!! I den 32:a minuten gjorde Nazanin Vaseghpanah 1-0 när hon helt plötsligt ställdes framför öppet mål med bollen efter en tilltrsslad situation i straffområdet där AIK:s Freja Egebrand lyckades få fram bollen till Naza. I den 42:a minuten gör Naza sitt andra mål när hon skjuter in bollen hårt vid första stolpen, den fina framspelningen svarade Anna Bergendal för efter att ha dribblat bort sin back.

AIK kunde gå till pausvila med en 2-0 ledning, ett resultat som var helt ologiskt eftersom det var KIF örebro som hade svarat för det mesta och bästa spelet.

Jag vet inte vad AIK-tränaren Christer Söderberg sa till tjejerna i pausen, men efter pausen var det AIK som tog hand om spelet på ett sätt som vi känner igen från tidigare träningsmatcher.

I den 54:e minuten är AIK:s Nazanin Vaseghpanah på väg förbi sin back som hakar upp henne i straffområdet. Straffen sätter sedan Lina Hedkvist iskallt i mål även fast målvakten går åt rätt håll. AIK forstätter att spela hyfsat bra och KIF Örebro har svårt att få till några vettiga anfallsförsök. I den 70:e minuten gör AIK:s Maria Moustakakis 4-0 när hon skruvar in en hörna direkt i mål.

De sista 20 minuterna kommer KIF Örebro tillbaka något och i matchens sista minut så reducerar de till 4-1 genom ett mycket snyggt mål.

En av AIK:s spelare sa efter matchen att "det känns väldigt underligt. Trots att vi har vunnit med 4-1, så känns det som om vi har förlorat. Så dåligt spelade vi." Det är väl som åskådare bara att hålla med, men samtidigt är det en oerhörd styrka att vinna en sådan här match.

AIK:s tränare Christer Söderberg kommenterade matchen: " En vinst är alltid skönt. Sen är det också bra att vi vinner även fast vi är långt ifrån nöjda med spelet. Vi visar upp ett stabilt spel, framförallt defensivt, och det har varit vår styrka det senaste året att vi vinner eller tar poäng även om vårt spel inte fungerar."

AIK:s laguppställning: Cecilia Andersson - Anna-Karin Andersson (57), Sara Andersson, Yolanda Odenyo, Maria Moustakakis (75), Therese Sandström, Hodan Siid-Ahmed (51), Lina Hedkvist - Anna Bergendal, Freja Egebrand (51), Nazanin Vaseghpanah
Avbytare: Sofia Ström (51), Josefin Wejner (51), Emilia Reimer (57), Emma Tagesson (75)

Avskiljare

Tillbaka till toppen

12 mars AIK - Djurgården/Älvsjö 1-4 (0-2)

AIK förlorade träningsmatchen mot Svenska Mästarna Djurgården/Älvsjö med 1-4 (0-2) på ett kyligt Skytteholm. DIF/Älvsjö var det klart bättre laget och sprang helt enkelt sönder AIK.

Matchen började i ett högt tempo och med ett hårt tryck mot AIK:s straffområde. AIK hade svårt att vet hur de skulle ta hand om de många DIF/Älvsjö-spelarna som ville vara med i anfallen och göra mål. Ofta var det fyra, ibland fem, motståndare som försökte såga sig igenom AIK:s backlinje och AIK-spelarna som var hårt pressade fick mest slå ifrån sig bollen utan någon odentlig riktning. Djurgården/Älvsjös första mål kom i den 18:e minuten när planens bästa spelare Victoria Svensson fick bollen vid straffområdesgränsen mitt framför mål och distinkt satte bollen i mål tätt intill stolpen.

AIK hade ett fåtal kontringar under den första halvtimmen utan att riktigt kunna skapa några heta målchanser. På en av dessa kontringar borde nog ändå AIK fått en straff när AIK-anfallaren Anna Bergendal fick en ordentlig knuff i rygen innanför straffområdet så hon flög som en vante, men domaren valde att fria.

Efter en halvtimme började AIK spela lite bättre och behöll bollen inom laget mycket mer och skpade då även lite längre anfall som resulterade i ett par farliga chanser som DIF/Älvsjö-målvakten med hjälp av backarna kunde avstyra med vissa besvär. Spelet på plan var ganska jämnt och det var därför inte helt logiskt att Victoria Svensson fick kopiera sitt ledningsmål i den 36:e minuten och från samma position utöka DIF/Älvsjö:s ledningen till 0-2.

Andra halvlek började som den första slutade med ett ganska bra AIK-spel som även skapade ett par målchanser under den första kvarten. På en av dessa chanser höll sig Hodan Siid-Ahmed framme i straffområdet och tog till vara på en boll från en försvarare och stötte in reduceringen till 1-2 via målvakten i den 51:a minuten.

Djurgården/Älvsjö slog inte av på takten för det utan fortsatte att springa mycket, hela tiden söka ny positioner och ställa om till anfall oerhört snabbt när de fick chansen. Den sista halvtimmen var det ganska öppet spel och båda lagen skapade en del målchanser. Flest chanser skapade DIF/Älvsjö, men det var ofta som avsluten gick utanför målramen. Matchen punkterades när Djurgården/Ävsjö ganska enkelt fick göra 1-3 på en hörna i den 60:e minuten. Sedan fick Victoria Svensson avsluta målskyttet i den 73:e minuten när hon gjorde 1-4 efter ett fint anfall.

Sett över hela matchen så var Djurgården/Älvsjö det klart bättre laget. De hade ett snabbare passningspel, en oerhörd rörelse i laget och mittfältare (och ibland även ytterbackar) som var löpvilliga och ofta i jämnhöjd med deras anfalls-kollegor när bollen närmade sig AIK:s straffområde. AIK kunde bara i perioder stå upp mot förra årets Svenska Mästare, men hade ganska svårt att skapa några riktiga målchanser. Det kändes som om DIF/Älvsjö skapade minst fyra-fem målchanser för varje AIK-chans. Djurgården/Älvsjö ställde upp utan sina svenska A-landslagspelare och AIK hade som vanligt en handfull (lite drygt) skadade spelare som satt på läktaren.

AIK:s laguppställning: Sofie Holmqvist - Anna-Karin Andersson, Sara Andersson, Sofia Ström (72), Emilia Reimer - Madelene Göras, Lina Hedkvist, Hodan Siid-Ahmed - Josefin Wejner (55), Lena Persson, Anna Bergendal
Avbytare: Freja Egebrand (55), Emma Tagesson (72)

Avskiljare

Tillbaka till toppen

5 mars Linköping - AIK 3-0 (3-0)

AIK förlorade träningsmatchen mot det troliga topplaget Linköping med 3-0 (3-0) på bortaplan. Linköping var bättre än AIK, som dock gjorde en bra andra halvlek.

aik.se pratade med AIK:s tränare Christer Söderberg kort efter matchen som rapporterade följande: I första halvlek är Linköping väldigt duktiga, samtidigt som vi visar lite för stor respekt för dem och agerar stundtals lite åskådare. Linköping var klart bättre än oss i denna halvlek och var både starkare och tuffare än oss.

Matchen avgörs i mitten av första halvlek när Linköping får tre billiga, snabba skitmål. Två på hörna och ett självmål efter missförstånd mellan backlinje och målvakt. Det gick lite för enkelt för dem att få dessa tre mål, men visst är de starka på fasta situationer. Dock är det lite postivt att de inte lyckas göra något spelmål mot oss.

I andra halvlek blir vi bättre och bättre ju längre halvleken lider. Vi har ett bättre passningspel och hänger med i tempot bättre, men har svårt för att skapa några riktigt vassa målchanser. Vi har en boll som räddas på mållinjen, men det var nog vår enda heta målchans. Spelmässigt gör vi en klart mycket bättre halvlek.

Linköping var för bra för oss denna match. Det är dock väldigt nyttigt att få spela mot bra lag och Linköping har ju som målsättning att slåss om SM-guldet. Linköping ställde också upp med ett riktigt starkt lag som innehöll bland annat fyra svenska och en finsk A-landslagspelare.

Det positiva som vi tar med oss från denna match är att vi inte viker ned oss trots en tung första halvlek där vi får tre enkla mål mot oss. Vi jobbar vidare och lyfter oss istället. Vi blir också bättre och bättre när vi hittar in i tempot.

AIK:s laguppställning: Sofie Holmqvist - Emilia Reimer, Yolanda Odenyo, Sara Andersson (75), Maria Moustakakis - Therese Sandström, Lina Hedkvist, Anna Bergendal - Hodan Siid-Ahmed, Lena Persson, Freja Egebrand (2)
Avbytare: Josefin Wejner (55), Emma Tagesson (75)

Avskiljare

Tillbaka till toppen

1 mars AIK - Hammarby 2-1 (1-1)

AIK tog femte raka segern när Hammarby besegrades med 2-1 (1-1) i en jämn match som spelades i högt tempo på ett kylslaget Skytteholm.

Det var ett kylslaget Skytteholm (- 10 grader) som bjöd in till spel på det uppvärmda, gröna konstgräset. Båda lagen var ganska sjukdoms- och skadedrabbade, men lyckades ändå bjuda på bra fotbollsunderhållning för den stelfrusna publiken.

AIK började matchen bäst och sågade sig gång på gång igenom ett stillstående Hammarby-försvar. Efter att ha skapat några halv-chanser kunde AIK ta ledningen redan efter fem minuter när Yolanda Odenyo lyckas lirka in en frispark strax utanför straffområdet via stolpen och målvakten. Matchen fortsatte i ett (något) för högt tempo vilket gick ut över passningspelet ibland.

Sedan tog Hammarby över matchen och började vinna nästan alla närkamper och fick vända spelet ganska högt upp i planen. Hammarby skapade dock inte så mycket klara målchanser och mot slutet av halvleken jobbade sig AIK tillbaka in i matchen. Det var därför inte helt logiskt, men rättvist, att Hammarby kvitterade i den 40:e minuten när Elin Hären utnyttjade ett missförstånd mellan AIK:s backlinje och målvakt. AIK:s Nazanin Vaseghpanah fick en jättechans ge AIK ledningen när hon blev frispelad av Therese Sandström, men dröjde tyvärr något för länge med avslutet. I den första halvleken var Hammarby det bättre laget, men det oavgjorda halvtidsresultatet var nog båda lagen nöjda med.

Andra halvleken gick spelmässigt till AIK som helt plötsligt började vinna närkamper och erövra bollen enklare redan vid mittlinjen. AIK utsatte Hammarbys försvar för ett ganska hårt tryck och det dröjde inte länge innan det gav utdelning. Efter en kvart kunde AIK:s Lena Persson vända bort sin back och placera in segermålet efter en finurlig framspelning av Anna Bergendal.

Båda lagen producerade sedan ett antal heta målchanser var utan att riktigt få till det. AIK:s Lina Hedkvist kom fri med Hammarbys målvakt från egen planhalva, men lobben blev inte tillräckligt bra. Hammarby svarade med ett par giftiga chanser som AIK:s duktiga målvakt Cecilia Andersson kunde reda ut. Matchen avslutas med att AIK:s Lena Persson frispelade Freja Egebrand som avlossade ett hårt skott tätt utanför stolpen.

AIK:s tränare Christer Söderberg kommenterade matchen: "Vi var återigen inte bra i första halvlek. Vi hade för stor felprocent i passningarna, var för klena i närkamperna och löpte både för lite och för dåligt. I andra halvlek spelade vi mycket bättre. Vi slår inte bort så många bollar, vinner nästan alla närkamper och tar över matchen. Hammarby var lite bättre i den första halvleken och vi var bättre i den andra, det var en ganska jämn match. Jag är glad över att vi fortsätter vinna och tycker nog att om något lag skulle vinna denna match, så var det vi."

AIK:s laguppställning: Cecilia Andersson - Anna-Karin Andersson, Yolanda Odenyo, Sofia Ström, Maria Moustakakis - Therese Sandström, Madelene Göras (2), Anna Bergendal - Anna Lundin (2), Lena Persson, Nazanin Vaseghpanah (2)
Avbytare: Lina Hedkvist (2), Freja Egebrand (2), Josefin Wejner (2)

Avskiljare

Tillbaka till toppen

26 februari KIF Örebro - AIK 1-3 (1-2)

AIK vinner även årets fjärde träningsmatch, denna gång var det KIF Örebro som fick se sig besegrade med 3-1 (2-1). Det var inte någon speciellt bra match, men AIK visade sig var det effektivaste laget.

Första halvlek var ganska jämn med en viss övervikt åt KIF Örebro. AIK gör ingen bra halvlek och såg väldigt sega ut. Vi vinner inga närkamper och tar väldigt få löpningar. Trots det skapar AIK ända en hel del målchanser och gör dessutom två snygga mål.

I den 10:e minuten frispelas AIK:s Lena Persson av Anna Lundin som på ett tillslag vinklar bollen förbi backlinjen. Lena gör inget misstag och slår iskallt in AIK:s ledningsmål.

KIF Örebro forsätter att spela den något bättre fotbollen och skapar även de en del målchanser och kan också kvittera i den 35:e minuten. En logisk följd av att KIF Örebro spelar mycket bättre och aggresivare än AIK.

AIK var dock det effektivare laget idag och i den 41:a minuten vinner AIK:s back Anna-Karin Andersson en boll på mittplan och frispelar Lina Hedkvist som snyggt lobbar över KIF:s målvakt som stod lite för långt ut. AIK kan gå till halvtidsvila med en 2-1 ledning, men ett oavgjort resultat hade nog varit mest rättvist.

I andra havlek tar AIK över matchen helt. AIK blir alltmer aggresivare och KIF Örebro verkar inte orka lika mycket. Kanske inte så konstigt med tanke på att det är deras första träningsmatch utomhus.

AIK stoppar effektivt alla anfallsförsök ganska tidigt på planen och kan vända spelet snabbt. AIK fortsätter att skapa en del chanser och i den 71:a minuten kommer dagens sista mål. AIK:s Anna-Karin Andersson bryter ett anfall igen och spelar bollen till Anna Bergendal som bryter igenom KIF Örebros försvar. Anna tillsammans med Nazanin Vaseghpanah kommer helt fria med målvakten och Anna lämnar över bollen till Naza som får göra 1-3.

AIK:s tränare Christer Söderberg kommenterar matchen: "Det var skönt med ännu en vinst. Vi spelar inte bra idag och låter våra motståndare få ovanligt många chanser. Vi gör fortfarande många mål och släpper in väldigt få, det är positivt. Vi visar bra moral när vi reser oss efter en mindre bra första halvlek och tar över matchen i andra halvlek. Jag trodde inte att vi skulle vara så här långt framme i vårt spel/träning, utan räknade med att vi först om någon månad skulle vara ett Allsvenskt lag."

AIK:s laguppställning: Jenny Lundkvist (2) - Anna-Karin Andersson, Yolanda Odenyo, Sofia Ström, Maria Moustakakis - Therese Sandström, Madelene Göras, Lina Hedkvist (2) - Anna Lundin (2), Lena Persson, Freja Egebrand (2)
Avbytare: Anna Bergendal (2), Cecilia Andersson (2), Nazanin Vaseghpanah (2), Josefin Wejner (2)

Avskiljare

Tillbaka till toppen

19 februari AIK - Mallbacken 2-0 (0-0)

AIK vann även den tredje träningsmatchen i år, den här gången var det Allsvenska Mallbacken som tämligen enkelt besegrades med 2-0.

AIK började matchen bäst och drev upp ett ganska högt tempo som Mallbacken hade svårt att häng med i. Med bra passningspel och rörlighet kontrollerade AIK matchen de först 25-30 minuterna utan att lyckas skapa de där riktigt heta målchanserna. I slutet av första halveken jobbade Mallbacken sig in i matchen samtidigt som AIK började slarva mer i passningspelet. Det resulterade i ett par halvchanser för Mallbacken som AIK:s målvakt Cecilia Andersson kunde reda ut. 0-0 i halvtid var nog ett resultat som båda lagen var ganska nöjda med efter en ganska bra halvlek.

I andra halvlek var det bara ett lag på plan. AIK började återigen i ett högt tempo, men den här gången släpptes Mallbacken aldrig in i matchen igen. AIK tog ledningen i den 54:e minuten efter ett fint förspel av Nazanin Vaseghpanah som vände bort sin back och serverade Lena Persson ett perfekt inlägg som hon enkelt kunde skarva in i mål. Några minuter senare höll Naza på att få göra ett eget mål, men Mallbackens målvakt lyckades sträcka ut sig och halvrädda skottet.

AIK har ett klart grepp om andra halvlek och rullar upp Mallbackens försvar regelbundet. Fortfarande sitter ofta det avgörande passet lite fel, men det resulterade i ett par halvchanser ändå. Speciellt Emilia Reimer avlossade ett par skott som smet precis utanför stolpen. Övriga chanser klarade Mallbackens försvar och målvakt av med vissa besvär. I slutet av matchen kunde AIK:s Lina Hedkvist punktera matchen när hon gjorde 2-0 i den 87:e minuten på en frispark som Mallbackens målvakt tappade in i eget mål.

AIK var ganska hårt drabbade av sjukdom och skador och ställde bara upp med en avbytare. Mallbacken skapade i sin första träningsmatch för året inte speciellt mycket. De hade ett par halvchanser i första halvlek samt ett jätteläge precis innan slutsignalen, men det kunde AIK:s försvar klara ut ganska enkelt.

AIK:s tränare Christer Södernerg kommenterade matchen: "Jag tycker att vi är klassen bättre än Mallbacken idag. Totalt sett över 90 minuter är det vi som står för allt spel och skapar nästan alla möjligheter. Vi spelar tryggt och stabilt vilket gör att vår defensiv fungerar riktigt bra, vi har fortfarande inte släppt in något mål i år. Offensivt sett fungerade det också bra idag, vi kan dock bli bättre i passningspelet. Jag är mycket nöjd med denna match och att vi lyckas spela ut ett Allsvenskt lag så här tidigt på säsongen."

AIK:s laguppställning: Cecilia Anderssson - Anna-Karin Andersson, Yolanda Odenyo, Sofia Ström, Emilia Reimer - Lina hedkvsit, Therese Sandström, Madelene Göras - Josfin Wejner (2:a), Lena Perssson, Nazanin Vaseghpanah
Avbytare: Freja Egebrand (2:a)

Avskiljare

Tillbaka till toppen

12 februari AIK - Sundsvall 5-0 (4-0)

AIK tog årets andra seger genom att besegra Sundsvall med hela 5-0 (4-0) efter att ha visat upp ett övertygande och riktigt bra spel.

Sundsvall, som är nykomlingar i Norrettan, bjöd ändå på hyfsat motstånd i första halvlek. De försökte spela boll och spelade inte lika fysiskt som Norrlandslagen brukar göra. De hade det dock ganska svårt på Skytteholms konstgräs, och det var AIK som gjorde att de mest fick jaga boll under matchen.

AIK visade upp ett ganska bra spel, med ett rörligt och stundtals rikigt bra passningspel. Det såg stabilt och tryggt ut på planen, och målchanserna lät inte vänta på sig. Först ut att näta var AIK:s Nazanin Vaseghpanah som i den 22:a minuten fångade upp en förlupen boll från målvakten och med en behärskad lobb över henne placerade bollen i ett övergivet mål.

Sundsvall tröttnade ganska rejält i slutet av halvleken och då passade AIK på att avgöra matchen med tre mål. Hodan Siid-Ahmed gjorde 2-0 när hon i den 40:e minuten från straffområdesgränsen drar in ett kanonskott rakt upp i målvaktens högra kryss. Ett par minuter senare gör Hodan sitt andra mål när hon snyggt skarvar in ett inlägg från Elin Hammarman. Lena Persson avslutar sedan målfyrverkeriet genom att göra 4-0 strax före paus efter en tilltrasslad situation vid en hörna.

Andra halvlek bjöd på många AIK-byten och ett fortsatt bra AIK-spel. Det var stundtals en ännu större AIK-dominans i amdra halvlek än i första, men det ville sig inte riktigt i/runt Sundsvalls straffområde. Det dröjde ända fram till den 85:e minuten innan Elin Hammarman kunde fastställa slutresultatet till 5-0 när hon stötte in bollen i öppet mål efter ett inlägg från kortlinjen från Anna Bergendal. Sundsvall kämpade på bra, men kunde/orkade inte skapa någon rikigt vass målchans på hela matchen.

AIK:s tränare Christer Söderberg kommenterade matchen: "Det var i 90 minuter en rikigt bra match. Vi kanske var lite hetare i första halvelk än i andra, men det är helt naturligt när man leder med 4-0. Vi spelar bra fotboll hela matchen igenom, men får inte till det sista avgörade passet/skottet i andra halvlek. Vi hade också ett riktigt bra passningspel tycker jag."

AIK:s laguppställning: Jenny Lundkvist - Anna-Karin Andersson, Sara Andersson (2), Sofia Ström, Maria Moustakakis - Therese Sandström (2), Hodan Siid-Ahmed (2), Anna Bergendal - Elin Hammarman, Lena Perssson, Nazanin Vaseghpanah (2)
Avbytare: Madelene Göras (2), Emilia Reimer (2), Lina Hedkvist (2), Josefin Wejner (2), Yolanda Odenyo (2)

Avskiljare

Tillbaka till toppen

6 februari AIK - Eskilstuna 1-0 (0-0)

AIK besegrade förra årets seriekollegor Eskilstuna United med uddamålet (1-0) i en typisk försäsongsmatch där spelets kvalité varierade kraftigt.

AIK började matchen med nästan alla nya spelare på planen, vilket gjorde att startelvan innehöll inte mindre än sex nya ansikten. AIK:s tränare Christer Söderberg ville passa på att se hur de agerar i matcher samt att de nya skulle få känna på att spela. Det var lite svårt för alla att hitta sina roller i spelsystemet, vilket gjorde att kvalitén blev lidande stundtals. Med det blir säkert bättre redan till nästa träningsmatch, när spelarna har hunnit få fler än fyra träningspass på stor plan i benen.

Tränare Christer Söderberg rapporterade annars om en match där det gick mycket upp och ned i spelet, ibland såg det väldigt bra ut. AIK spelade stabilt defensivt och tillät inte Eskilstuna att skapa speciellt mycket. De hade nog inte mer än en riktig målchans på hela matchen.

AIK skapade inte riktigt så många målchanser som vi har blivit vana vid, orsaken var ofta alltför dåligt passningsspel. Det är dock något som kommer bli bättre ju fler träningar tjejerna får i benen. AIK lyckades i varje fall skrapa ihop en fyra-fem riktigt bra målchanser, och några minuter före slutet kan Anna Bergendal göra segermålet.

Christers sista kommentar till matchen är att det är skönt att komma igång igen med spel på stor plan. Det kommer bli bättre efter fler träningar och redan till helgens match mot Sundsvall kommer det säkert se bättre ut.

AIK:s laguppställning: Cecilia Andersson - Emilia Reimer, Sara Andersson (2), Tea Korkeakunnas, Maria Moustakakis - Hoden Siid-Ahmed (2), Therese Sandström, Madelene Göras - Freja Egebrand (2), Lena Persson, Josefin Wejner (2)
Avbytare: Sofia Ström (2), Anna Bergendal (2), Nazanin Vaseghpanah (2), Lina Hedkvist (2).

 

Matcher

6/2
AIK-Eskilstuna

12/2
AIK-Bälinge

19/2
AIK-Mallbacken

26/2
KIF Örebro-AIK

1/3
AIK-Hammarby

5/3
Linköping-AIK

12/3
AIK-Djurgården/ Älvsjö

19/3
AIK-KIF Örebro

7/4
Lidingö-AIK

Avskiljare

Försäsongen

Spelarstatistik
Matchbilder
Hemma-arenan

Avskiljare

Spelprogram, matchreferat från alla matcher med all relevant fakta, spelarstatistik, information om vår hemmaarena Skytteholms IP, information om biljetter och säsongskort, statistik och länkar till våra motståndare, tabellen samt matchbilder och mycket annat kring matcherna
Presentatation av truppen med bilder och detaljerad information om varje spelare/edare, lagbild, spelarstatistik för både serien och försäsongen, fakta om spelarna på alla ledder, hur ser matchdräkten ut, hur gör du för att skicka e-post till våra spelare/ledare eller få deras autografer + mycket annat kring truppen
Intervjuer med spelare och ledare, artiklar och krönikor av skribenter, information från insidan, pressreleaser, och mycket annat läsvärt
Allmän information och statistik om våra motståndare inklusive länkar till de officiella hemsidorna, AIK:s matcher mot dem de tio senaste åren samt totalt sedan 1970
Matchreferat och spelarstatistik från de senaste säsongerna, match- och spelardatabas med information om alla AIK:s matcher och spelare sedan starten 1970, damernas historia i AIK, stattistik år för år, alla tiders rekord för fotbollsdamerna och mycket annan statistik och historik
Nu har du möjlighet att beställa damernas säsongskort till säsongen 2005. Vi hoppas på mycket folk på läktarna som stöttar AIK-damerna i Damallsvenskan. Kommer du vara en av dem? Läs mer om prisuppgifter och hur du beställer ditt säsongskort.