Startsida Fotboll Säsongen 2006 Läsvärt Artiklar och nyheter

Sanna Valkonen och AIK:s spelaransvarige Peter Joahnsson.

Sanna Valkonen från Umeå till AIK

Umeå IK:s finska landslagsback Sanna Valkonen är klar för AIK. Under fredagen skrev den snart 29-årige Sanna på för Gnaget.

AIK:s defensiv har förstärkts rejält inför nästa års allsvenska comeback. Detta i form av den finska landslagskaptenen Sanna Valkonen.
- Jag är oerhört glad över att komma hit, säger Sanna. AIK satsar på fotbollen och har ett ungt lag med lovande spelare och även en bra organisation. Dessutom ville jag flytta till Stockholm.

Peter Johansson, spelaransvarig för AIK:s damlag, säger:
- Jag ser Sanna som en av de stora byggstenarna i det nya lagbygget. Med rutin från Umeå, Champions League och landslaget har hon den erfarenhet och stabilitet vi söker.

Sanna kom från HJK till Umeå IK inför säsongen 2002. Meritlistan är imponerande. Fem finska ligaguld och sex cupsegrar, svensk mästarinna 2002, 2005 och 2006, cupvinnare 2002 och 2003, vinnare av UEFA Womens Cup 2003 och 2004. Lägg till det närmare 100 A-landskamper för Finland.

Sedan tidigare har AIK gjort klart med Danielle Wallander, lovande talang från BP, och Sofia Simonsson från Djurgården/Älvsjö.

Mer om och med Sanna kan du höra i dagens sändning av AIK Webbradio (se länk till höger).

Text: Tommy Bäckman Läs mer!
Foto: anders h
[061110]

 

 

Läs även

Sanna i AIK Webbradio

Avskiljare