Startsida Fotboll Säsongen 2006 A-truppen Admir Catovic

Admir Catovic

Admir Catovic är en av fyra i årets trupp som vann JSM-guld 2004. I fjol gjorde han A-lagsdebut och blev målskytt redan i sin andra match i Superettan.

Född:
5 september 1987 i Gacko, Bosnien-Hercegovina
Längd och vikt:
177 cm och 71 kg
Position:
Forward
Balans:
90/10 (se fotnot längst ned på sidan)
Spelarkarriär:
Vasalunds IF (1996-97), Råsunda IS (1997-99), AIK (2000-05). A-lagsspelare: AIK (2005-)
Facit i högsta serien:
Debutant
Titlar som A-lagsspelare:
-
Landskamper och mål:
-
Facit i AIK:
En säsong. Två matcher och ett mål.
Första matchen för AIK:
15 oktober 2005, borta mot Östers IF (2-1) i Superettan. Admir kom in i 82:a minuten som ersättare för Andreas Eriksson på topp och vid ställningen 2-1.
Första målet för AIK:
22 oktober 2005, hemma mot Västra Frölunda IF (3-0) i Superettan. Admir gav AIK ledningen i nionde minuten efter framspelning från Mattias Moström.
Admir är född i Bosnien-Hercegovina. Fotbollskarriären började han som åttaåring i Vasalunds IF. Därefter blev det spel med Råsunda IS innan han 2000 tog steget över till AIK.
  2004 kom han med i AIK:s utvecklingstrupp och var med om att vinna både Juniorallsvenskan och det efterföljande SM-slutspelet. I åttondelsfinalen svarade han för ett hattrick när Eskilstuna City besegrades med 5-0 och i finalen mot Västra Frölunda bytte han mål mot varningar, två gula kort på 28 minuters spel gav utvisning.
  I fjol fick han chansen i A-laget när säsongen led mot sitt slut. Först ett inhopp i seriefinalen borta mot Öster och därefter första matchen från start hemma mot Västra Frölunda. Redan i nionde minuten av Råsunda-premiären gjorde han sitt första mål när han gav AIK ledningen.

Visste du att...
...Admir är yngst i 2006 års AIK-trupp. Han fyller 19 i september. Robert Åhman-Persson och Brwa Nouri tillhör samma åldersklass, 87:or.
  AIK:s yngste allsvenska debutant någonsin är Alexander Östlund, som spelade sin första match 1995 när han var 16 år, tio månader och elva dagar.
  Äldst i truppen är Johan Mjällby som fyller 35 i februari.
  AIK:s äldste spelare är Dieter Burdenski, tysk målvakt, som gjorde sin första och enda match för AIK mot Hammarby 1988 när han var 37 år och nio månader.

 

 

 

 

 

 

 

Matcher och mål
SäsongKlubb Serie A B C D
2005 AIK Superettan 2 1 0 0 - - 2 1
Totalt i AIK 2 1 0 0 - - 2 1
Totalt i högsta serien och cuperna - - - - - - - -
Teckenförklaring: A=Serien. B=Svenska cupen. C=Europacuperna. D=Totalt.

Text och fakta: Tommy Bäckman Läs mer!
Bedömning av position och balans: Björn Wesström
Foto: anders h
[060209]

Balans innebär att man använder spelarnas egenskaper så att laget balanserar på bästa sätt och samtidigt ger var och en förutsättningar att utnyttja sina starka sidor. Vad gäller balans talar vi också om spelarens individuella balans mellan offensiva och defensiva egenskaper uttryckt i procentsiffror. Om en spelare har lika mycket offensiva som defensiva egenskaper är således en spelare 50/50-spelare. En spelare anges alltid med offensiva siffrorna först. Denna balans mellan offensiv och defensiv kan också med fördel beräknas på en lagdel, en sida av laget och för hela laget. Om laget ska fungera väl bör balanssiffrorna närma sig 50/50. Detta innebär inte att alla spelare ska var eller bli 50/50-spelare.

 

 

Läs även

Aktuell spelarstatistik

Avskiljare

Admir i AIK Webbradio

Avskiljare