Startsida Fotboll Säsongen 2006 Läsvärt Artiklar och nyheter

Norling levererar taktikinstruktioner på Malmö Stadion.

Norling nöjer sig inte med prestation

En bra prestation men ett dåligt resultat. Så kan man tyda Rikard Norlings kommentar om matchen i Malmö. Men: "Det känns inte så meningsfullt att prata prestation om man inte når resultat." Söndagens hemmamatch spelas mot ett lag vars tabellplacering enligt herr Norling är missvisande.

Rikard Norling, vad säger du om förlusten mot Malmö FF?
- Alltid när man går ut på plan så vill man koppla resultat med prestation. Om man inte lyckas med det så vill man naturligtvis hellre spela dåligt och vinna än motsatsen. Det känns inte så meningsfullt att prata prestation om man inte når resultat. Men det råder väl ingen tvekan om att slutresultatet inte speglar matchbilden.

Vad innebär det att Niklas Sandberg är borta på grund av utvisningen senast?
- Vi har en oerhört stark trupp, där vi fortsätter att växeldra på ett bra sätt. Det finns alternativ. Som det ser ut nu så är det dock tveksamt om Márcio Saraivas arbetstillstånd hinner bli klart.

Gabriel Özkan fick hoppa in de sista 20 minuterna, vad säger du om hans allsvenska debut?
- Det är alltid bra med en lyckad debut, och det är alltid bra att göra mål. Gabriel är en spelare som vill mycket med sin fotboll, det är kul att han är med oss nu och det ska bli kul att se vad han kan prestera framöver.

Betyder det att Derek Boateng nu slutligen lämnat AIK att en jakt på någon som ska fylla hans plats har inletts?
- Vi behöver inte gå ut på transfermarknaden och leta ersättare. Att Derek lämnade oss kom ju inte som nån chock, utan någonting som vi haft med i beräkningarna. Det är klart att det är aldrig fel att tillföra mer spets till truppen men vi har alternativ på bredden.

Halmstads BK har haft det besvärligt.
- De har många bra spelare, en bra tränare – i förhållande till vad man sett så är deras resultat och placering i tabellen missvisande.

Med tanke på deras utsatta läge så kan man gissa att de kommer att kämpa hårt för att hålla oavgjort.
- Det verkar väl troligt, men vi koncentrerar oss på vad vi ska göra istället för att fundera för mycket över med vilken inställning eller uppställning motståndarna ställer upp. Det är aldrig lätt för en motståndare att hantera AIK på Råsunda.

Johan Mjällby avtackas innan matchen, hur skulle du kort vilja beskriva vad han gjort för AIK?
- Man blir inte stor i AIK om man inte har presterat, och det har Johan verkligen gjort. Han är en hjälte för många, en av de mest älskade spelarna i modern tid, och den statusen når man inte hos vår ganska kräsna publik om man inte har presterat. Det har varit fantastiskt att följa Johans karriär – kapten i landslaget, åren i Celtic, och sen som han kämpade sig tillbaka från skadan för att kunna göra comeback i sitt AIK, det är stort, säger Rikard Norling avslutningsvis.

Text: Pär Isacson Läs mer!
Foto: Bildbyrån
[060720]

 

 

Läs även

Inför matchen

Avskiljare