Startsida Fotboll Säsongen 2006 Läsvärt Artiklar och nyheter

Matchens profil: Dulee Johnson inför AIK-Halmstad

När Derek Boateng försvunnit känns det nästan tvunget att ha Dulee Johnson som matchens profil, han skall ju på något vis ersätta en av våra mest uppskattade spelare denna säsong. Han själv ser dock inte på det hela på samma vis. Dulee kom till AIK inför den här säsongen och har spelat sju matcher från start och gjort tre inhopp. Han är en konstruktiv spelare som är kvick i benen, en fyndig mittfältare som börjar förbättra även sina defensiva kvalitéer. För att vara bara 1,75 lång kommer han upp riktigt bra i luftduellerna. När jag går fram till honom på Karlberg ser han först lite skeptisk ut, men när jag förklarat vad jag vill så verkar han tycka att det är ganska kul och svarar lugnt och öppet på frågorna, han ger överhuvudtaget ett väldigt positivt och sansat intryck.

Jag började med snabbfrågorna:
Vart hamnar AIK i tabellen:

– Vi kommer bland de fyra bästa för vi har ett lag som klarar det. Visst, det blir svårt, vi spelar ju ändå i Allsvenskan, men jag hoppas på top fyra. Kanske ett SM guld, vi har ett lag som kan klara det!

Vem har du som förebild på plan:
– Oj... Det har alltid varit George Weah från Liberia, men han är ju gammal nu. (Jag funderar lite på hur man kan vara gammal när man ska fylla 40, men i fotbollssammanhang så!) – Nu vet jag inte, Ronaldinho som alla tycker om är en spännande spelare... Och en bra spelare!

Vem blir årets utropstecken:
– Det blir någon som gjort något bra för laget och alltid står upp för laget. Jag hoppas det kan bli någon lite äldre, som varit i AIK länge...

Vad blir resultatet mot Halmstad:
– Det blir en svår match, men vi kommer att vinna! Jag hoppas på 2-0 till oss.

Dulees tankar...
... om matchen senast mot Malmö:

Jag påpekar att många både fans och journalister (som inte alltid har vidare positiv inställning till oss) menade att AIK förtjänade minst oavgjort. – Det stämmer! Vi spelade bra framförallt i första halvlek, vi skapade målchanser och missade tyvärr, sedan fick de det första målet. Det som förändrade matchbilden var ju den billiga utvisningen, som också var felaktig! Men sådant händer i fotboll. Under de första tio minuterna kändes det verkligen som att vi skulle vinna med 2-0 eller 3-0, men så blev det 3-1 till dem, så det var synd!

... inför söndagens match:
– Vissa saker blev ju lite fel mot Malmö, men det har vi tränat på och arbetar med, så det känns bra, det blir en spännande match mot Halmstad, säkert ganska svår... Men det kommer att gå bra!

... att Derek sålts:
– Många tror att Derek går, så då får jag hans plats, men det är inte riktigt rätt. Vi är 22 spelare i laget och alla vill spela. Derek är en riktigt bra spelare och min bästa kompis i laget, han gjorde dessutom ett bra VM, men jag kom inte från Häcken för att inte få en plats i laget, så det är klart att det är konkurrens. Men den är mellan alla oss tre på mitten. – Tränaren o jag vet vad som händer och varför jag satt på bänken några matcher, i framtiden skulle jag också ta plats. Även om Derek var kvar! Det är inte så att han spelar, sen går han till ett annat lag och då spelar jag. Vi var 3 som konkurrerade på mitten, nu när han gått får jag och Tjärna spela på mitten. Det var hela tiden vi tre som konkurrerade, även om han är en bättre spelare så var jag inte orolig, allt förändras och måste göra det och jag skulle också få speltid. Det kanske är lite konstigt, men så är det.

... om att bo i huvudstaden:
– Jag trivs bra i Stockholm. Det är skönt att byta miljö ibland och jag tror att jag har utvecklats här, både som person och på planen. Det känns skönt!

Text: Emilia Bjuggren Läs mer!
Foto: Bildbyrån
[060723]

 

 

Läs även

Inför matchen

Avskiljare