Startsida Fotboll Säsongen 2006 Läsvärt Artiklar och nyheter

Özkan efter matchen

I andra halvlek kändes det som att efterintervjun med matchens profil skulle bli en riktig glädjeintervju. AIK hade en bra press och spelade rolig fotboll och Gabriel Özkan själv var, för att citera Rikard Norling, magnifik!

Han springer över hela planen och behandlar bollen med mycket känsla i fötterna. Löpningarna längs högerkanten kunde med lite tur ha gett AIK ännu fler mål och när han i 64:e minuten dribblar förbi tre helsingborgare på mitten kan man inte annat än buga, tyvärr blev han fälld i nästa steg så vi fick aldrig se vad som kunde ha blivit av den bollen. Sista minuterna med Gabbi och Pierre Bengtsson på plan gav nog många av oss på Råsunda ett stort hopp inför framtiden, det var synd bara att matchen slutade som den gjorde, annars hade nog Gabbi kunnat njuta ännu mer av berömmet som flödar både inom AIK och i media.

Gabbi om matchen:
– Det känns tungt nu. Vi hämtade upp oss i andra halvlek och gjorde en bra insats men just nu känns det bara tråkigt, men det kanske blir lite lättare sen.

Vad tycker du om din egen insats:
– Jag tror jag spelade bra. Jag är nog nöjd med min egen insats. Det är ju kul att andra uppskattar hur jag spelar.

Att möta Henke:
– Innan matchen tänkte man ju lite på det. Media blåser upp det också. Sedan när man är på plan så tänker man inte på det, då går man ut och kör, man gör ingen skillnad på olika spelare i motståndarlaget. Fast det är klart att det är roligt att möta någon som är så stor i fotbollssammanhang som Henke är.

Hur känns det inför resterande matcher:
– Det känns bra! Nu så är ju målet guld, men det är bara att gå in och köra varje match.

Gabbi är märkbart besviken över det snöpliga slutet och det känns inte som ett läge att göra en djupgående analys av matchen. Men man hör också att han är glad över att få spela från start i AIK på Råsunda, som han själv uttrycker det "Det är ju en dröm för varje ung kille".

Text: Emilia Bjuggren Läs mer!
Foto: Bildbyrån
[061015]

 

 

Läs även

Om matchen

Avskiljare