Startsida Fotboll Säsongen 2006 Läsvärt Artiklar och nyheter

Ödmjuk och tacksam Norling inför avslutningen

"Det är med en stor portion ödmjukhet och tacksamhet som man får representera AIK, särskilt på Råsunda", säger Rikard Norling när det nu är dags för allsvensk serieavslutning inför Sveriges överlägset bästa publik.

Det är dags för säsongens sista allsvenska match. Hur känns det?
– Vi hade ju gärna velat avsluta hemma med att ha avgörandet i egna händer. Nu blev det inte så, och vi har ju chansen ändå, så det känns okej, säger Rikard Norling.

Hur känns det att behöva hoppas på att DIF gör ett bra resultat i sin match?
– Man kan inte fokusera så mycket på vad andra gör eller hur vi vill att de ska uppträda, det är deras sak. Vi fokuserar på vad vi gör så får vi se hur långt vi kommer med det.

Har du och dina kollegor lagt lika mycket krut på förberedelserna inför sista matchen eller är AIK mer av ett självspelande piano nu?
– Jag tror att det är jättefarligt om det blir blassé nu, att man skulle tro att det går av sig själv. Då skulle man missa viktiga delar som gör att vi inte kan maxprestera.

Hur ser du på GAIS-matchen så här några dagar efteråt?
– Vi gjorde ett försök som vi i efterhand känner att vi kan se oss i spegeln och försvara. Med de väderförutsättningar som rådde blev det svårare och svårare att vara konstruktiv ju längre matchen led. Det drabbade ju naturligtvis GAIS också, men eftersom vi hade ambitionen att vinna och att spela vårt vanliga spel, så var det kanske svårare för oss att kunna leverera.

Med tanke på Royal League i vinter så kanske regndränkta Ullevi var en av de bättre planerna som AIK kommer att beträda på en tid framöver.
– Så blir det nog, vi kommer att få spela en del bra matcher på ännu sämre planer och det är bra. Vi behöver spela många matcher och gärna tävlingsinriktade sådana så det kommer att bli nyttigt och intressant.

Oavsett hur det går på söndag så vinner AIK hur som helst en liga och det är publikligan. Vad betyder det att ha Sveriges största publik?
– Det måste vara undantagsfall som en nykomling har blandat sig i guldstriden och i det har AIK:s publik absolut spelat en roll. Dels sitter det ju i väggarna att AIK är ett storlag, men det är även publiken som har hjälpt oss fram till den här positionen. Det är med en stor portion ödmjukhet och tacksamhet som man får representera AIK, särskilt på Råsunda. Det gäller att passa på att njuta, för man kommer att sakna det när man inte har förmånen att få vara i AIK, avslutar Rikard Norling.

Text: Pär Isacson Läs mer!
Foto: Bildbyrån
[061102]

 

 

Läs även

Inför matchen

Avskiljare