Startsida Fotboll Säsongen 2006 Läsvärt Artiklar och nyheter

Matchens profil: Daniel Tjernström inför AIK-MFF

Vi avslutar årets matchprofilserie, som vi inledde den, med lagkaptenen Daniel Tjernström, som har gjort en utmärkt säsong i den allsvenska comebacken. Ständigt närvarande när det behövts, såväl defensivt som offensivt. Enbent, javisst, men framförallt ett stort föredöme för sina lagkamrater.

Tjerna är lugn och samlad inför den sista matchen och det hörs att han är glad och stolt över lagets insats i årets allsvenska.

Årets säsong. Trodde du vid seriestarten att vi skulle slåss om guldet i sista matchen?
- Njaee, det trodde jag väl inte. Det har gått lite över förväntan. Man visste ju inte riktigt var vi stod. Jag trodde kanske att vi skulle kunna ha en chans på Royal League-spel. Fast när serien kom igång kändes det snart att vi var riktigt bra. Det var ju en del nya spelare och flera kom under året och de som kom har väldigt snabbt kommit in i både truppen och vårt spel. Inte minst de unga, nya, som Pierre Bengtsson och Gabi Özkan. Sånt är ju riktigt roligt.

På söndag vet vi: guld eller stort silver. Blir det glädje eller besvikelse?
- Tar vi inte guld blir det väl besvikelse, i alla fall direkt efter matchen, men det kommer nog att gå över rätt fort. Vi ska vara stolta också över en andraplats och kamp hela vägen och sen är det ju dags att ställa om till Royal League. Vi ska naturligtvis vara stolta och nöjda med det vi gjort den här säsongen.

Du har klarat dig undan skador.
- Ja, de senaste två åren har det egentligen inte varit några problem. Det var värre innan dess, emellanåt. Då tänkte man att det blir väl så här i fortsättningen: problem med skador och slitenhet, men det har inte blivit så. Så det ska nog hålla några år till.

Hur blir det att ladda om direkt efter den allsvenska finalen?
- Det känns bara kul. Jag har inte märkt att någon i truppen uppfattar det som ett nödvändigt ont. Det ska inte vara något problem. Vi kommer att göra vårt bästa.

Tack Tjerna. Lycka till på söndag och tack för en härlig säsong.

Text: Emilia Bjuggren Läs mer! och Bappe Bjuggren Läs mer!
Foto: Bildbyrån
[061103]

 

 

Läs även

Inför matchen

Avskiljare