Startsida Fotboll Säsongen 2007 Läsvärt Artiklar och nyheter

Anfallaren Emma Lundh till AIK

18-åriga anfallaren Emma Lundh förstärker AIK till nästa säsong. Emma spelade under den gångna säsongen med Djurgården Damfotboll och hon har även spelat med F19/88- samt F18/88-landslaget under 2007.

Emma Lundh började sin fotbollskarriär i IFK Viksjö innan hon bytte klubb till Barkarby IF. Efter fem år i Brommapojkarna kom hon säsongen 2006 till Hammarby IF DFF. Under debutsäsongen i Damallsvenskan blev det två mål. Det blev dock bara en säsong innan Djurgården Damfotboll lockade över henne till Kristinebergs IP.

Målskörden dubblades till fyra mål under 2007 och Emma visade under säsongen att utrycket "släkten är värst" ofta stämmer rätt bra i idrottsvärlden. I derbyt mot hennes tidigare klubb Hammarby den 19 augusti byttes Emma in i den 87:e minuten och tre minuter senare hade hon avgjort matchen med sitt 1-0-mål.

När Sveriges F18/89-landslag mötte Kazakstan i EM-kval den 28 september slog Emma in hela fem bollar bakom motståndarmålvakten. Totalt har hon spelat 13 matcher och gjort sex mål i F18/89-landslaget. I F19/88-landslaget har hon spelat åtta matcher och gjort ett mål.

- Vi har en bra grund att bygga på i AIK så det ska bli roligt att komma hit, kommenterar Emma Lundh övergången till AIK.se.

- Vi har letat forwards för att förstärka vår offensiv och vi vet att Emma kan fortsätta att utvecklas hos oss i AIK. Det är extra roligt att ytterligare en talangfull Stockholmstjej ingår i laget inför de närmaste säsongerna, säger AIK damfotbolls spelaransvarige Peter Johansson.

Text: Stefan Mellerborg Läs mer!
Foto: Bildbyrån
[071130]