Startsida Fotboll Säsongen 2007 Läsvärt Artiklar och nyheter

Annica Sjölund till AIK

22-åriga anfallaren Annica Sjölund skrev under måndagen (3/12) på ett tvåårskontrakt med AIK. Annica kommer närmast från Åland United i den finska förstadivisionen och har på meritlistan en allsvensk säsong med Älvsjö AIK och 13 A-landskamper för Finland.

- Med Annica får vi en forward med bra huvudspel och bra skott med båda fötterna, vi tror att hon kan fortsätta att utvecklas till en riktigt bra internationell forward. Annica har tagit steget in i Finska landslaget och siktar givetvis på en plats i Finland EM lag 2009.

- Jag är forward och ska göra mål, har ett bra huvudspel men mycket att utveckla, beskriver Annica sig själv. Att det blir AIK framöver är för att jag vill ha en utmaning, träna bra och spela tuffa matcher.

Annica är född i Finström på Åland, fick sin fotbollsuppfostran i IFFK innan hon 17 år gammal gjorde allsvensk debut för Älvsjö AIK 2002. Totalt blev det 15 matcher och ett mål (mot Umeå). Sedan 2003 har hon spelat i den finska förstadivisionen, först tre år i FC United från Jakobstad och de två senaste säsongerna för Åland United. 2006 debuterade hon i A-landslaget och nästa år tas nästa steg i karriären – debut i den svarta AIK-tröjan.

AIK Fotboll
Foto: Åland United
[071204]

 

 

Läs även

Allt om säsongen
Matcher
Truppen

Avskiljare