Startsida Fotboll Säsongen 2007 Läsvärt Artiklar och nyheter

Brwa Nouri i Väsby, tredje klubben på 12 månader

Brwa började 2006 års säsong i AIK:s A-trupp. Det blev inte mycket spel då och under andra hälften av säsongen var han utlånad till Åtvidabergs FF, där han i alla fall fick spela en del seriematcher. Efter säsongen var han tillbaka i AIK, men för att han ska få speltid i matcher, så träffades en överenskommels om en ny utlåning, men den här gången till samarbetsklubben Väsby.

När jag kliver ner i Råsundas spelargång och kommer till Väsbys omklädningsrum, inför träningen på Skytteholm, möter jag många välbekanta ansikten från de senaste AIK-åren, inte minst från juniortrupperna. Det blir en nostalgitripp och visst - Väsby vill man gärna se i några matcher under året! Men nu är det Brwa, som är målet. Lite äldre och lite mer samlad och lugn nu, än jag minns honom.

OK Brwa, hur känns det nu - i Väsbydress?
- Det känns bra... det var lite tveksamheter i början, men efter att ha pratat med Micke (Stahre), och funderat lite fram och tillbaka, så kändes det här som ett rätt beslut.

Du får många lagkamrater, som du känner och även har spelat med tidigare.
- Exakt. Det är många riktigt bra fotbollsspelare och unga och talangfulla, som inte bara vill stanna kvar i division 1 utan utvecklas och fortsätta och det är bra för alla parter. Det känns positivt både för deras del och min. Sen har vi ju mycket bra tränare också.

Räkna du med att få mycket speltid?
- Det hoppas jag. Man får se hur långt man räcker, men visst hoppas jag på mer speltid än i AIK.

Även om Brwa inte uttrycker det så, förstår man att han är besviken över den lilla speltiden förra säsongen, men han skyller inte på någon annan utan menar att han inte lyckades visa att han var värd mer tid på planen än han fick. Och Brwa vet att träningen är bra och han behöver den, men vissa saker lär man sig och får erfarenhet av i matchsituationer, mer än på träningar. Det blir i matcherna man ser, hur mycket man utvecklats av alla träningar. Redan i första träningsmatchen för Väsby, mot Visby, kände han det och stärktes av det.

Hur upplevde du tiden i Åtvidaberg?
- För mig som person, som individ, var det bra. Jag kände att jag blev starkare och mera självständig... men som fotbollsspelare kändes det inte så, jag kände inte att jag utvecklades fotbollsmässigt.
- Mycket var annorlunda. Jag var ensam i en liten ort och fick inte så mycket speltid, som jag hoppades. Jag växte som person men inte som fotbollsspelare. Hemma, här i Stockholm, hade jag lite sociala problem, så det var bra att komma bort ett tag.

Vad tror du om din utveckling 2007 då?
- Den tror jag blir riktigt bra... det hoppas jag på. Inte bara hoppas - det är mitt mål! Och hitills, jag har bara varit här en månad, känns det riktigt bra. Vi har en mycket talangfull trupp och alla vill utvecklas, så det känns bara positivt.

Vad tror du om era chanser i serien i år?
- Vi har ju spelat en träningsmatch bara, men det såg bra ut, vi ska kunna vinna många matcher. Och det hoppas jag verkligen. Jag gillar inte att förlora... det är inte riktigt min grej!
- Vi har en riktigt bra kombination av ålder och spelare. De lite äldre är mycket justa och hjälper de yngre.

Vilket mål har du med din fotboll?
- Mitt mål är att utvecklas och ta en plats i AIK:s A-lag. Det är klart att man kan drömma om spel utomlands med större pengar - men mitt primära mål är att utvecklas som spelare och bli värd en ordinarie plats i AIK.

Brwa Nouri låter lugn, trygg och målmedveten. Vi som sett och följt honom vet, att talangen finns där. Viljan också, men viljan har ibland blivit för het och tagit över. Han är äldre nu och kanske var ett halvår i lilla Åtvidaberg vad han behövde. Det ska i alla fall bli spännande att se Brwas utveckling under 2007.

Text: Bappe Bjuggren Läs mer!
Foto: Bildbyrån
[070217]

 

 

Läs även

Årets matcher

Avskiljare