Startsida Fotboll Säsongen 2007 Läsvärt Artiklar och nyheter

Matchens profil - Daniel Tjernström före matchen

Vi inleder årets profilserie med att som vanligt intervjua lagets kapten. Ingen blir väl förvånad över att det även i år är Daniel Tjernström - Tjerna.

Ännu en försäsong är över. Hur känns det inför årets start jämfört med förra året?
- Framför allt känns det skönt att serien nu kommer i gång, det är ju det man håller på för. Förra året kom vi ju från Superettan och var väl lite osäkra på var vi stod. I år har vi ett bra självförtroende med oss från förra året. Truppen känns mycket bra, nästan inga skador och vi har jobbat vidare med samma tränare. Det känns som att vi är bättre än förra året, hoppas det i alla fall.

Försäsongen i år har ju sett bättre ut än förra året.
- Ja, det tror jag. Vi är ju obesegrade hittills, det kan jag inte minnas från nåt tidigare år. Men man ska inte dra för stora växlar på det, det är något helt annat när serien kommer i gång, men det är klart att det ändå känns skönt inför starten!

Skönt att vi gör mål också? Så har det inte alltid varit.
- Visst är det positivt. Sen har vi ju ett annat lugn och stabilitet med oss. Det har ju varit många tränarbyten tidigare, ibland flera under samma säsong. Dessutom har vi ett riktigt bra tränarteam. Det känns jäkligt bra.

Var det nervöst att se Nirre Sandberg som kapten i sista träningsmatchen?
- Inte ett dugg! Han skulle vara en riktigt bra kapten. Skulle de hellre vilja ha honom, skulle det inte bli något problem för mig.

Truppen i övrigt?
- Nu vet vi inte hur premiärlaget ser ut, men alla nya har sett bra ut. Alla friska i truppen har också fått bra med speltid i matcherna. Alla har fått chansen och alla har övertygat.

Har ni satt något mål för säsongen?
Nja, vi har inte pratat så mycket om det. Vi kan vinna, vi blev tvåa förra året och är bättre nu, så det skulle kännas konstigt att sätta målet lägre än SM-guld. Det kanske inte lyckas, men dit måste vi sikta. Det känns inte på nåt sätt som ett orealistiskt mål.

Skadebilden?
- Khari är ju långtidsskadad, annars är väl alla på gång. Haynes är inte redo för spel på nån tid och Markus Jonsson inte i starten, men Gabi Özkan tränade för fullt i dag.

Hur går det på annandagen då?
- Ja, det är svårt. Jag är ingen bra tippare heller... Premiären med vad det innebär, Kalmar är bra, vi har hemmaplan... Vi borde kunna vinna även om det är en svår match. Jag chansar på 2-1. Sen hoppas vi på bra väder och mycket folk på läktaren. Det gör mycket för oss.

Hoppas du får rätt, Tjerna och lycka till på måndag!

Text: Bappe Bjuggren Läs mer!
Foto: Magnus Neck
[070405]

 

 

Läs även

Inför matchen

Avskiljare