Startsida Fotboll Säsongen 2007 Läsvärt Artiklar och nyheter

Matchens profil – Nils-Eric Johansson, efter matchen

Det är en tydligt besviken och nedslagen Nisse Johansson, som kommer nyduschad och omklädd från spelarutrymmet efter matchen. Han ställer ändå gärna upp för en intervju och är öppen både med intryck och besvikelse.

Ja, Nisse, det gick inte som vi trodde före matchen. Hur känns det nu strax efter?
- Det känns riktigt dåligt faktiskt. Det blev inte alls som vi tänkt oss, det kommer inte att bli någon rolig kväll.

Om tre dagar möter ni dem igen. Hinner ni tända om?
- Vi måste bara göra det. Det är bara att lägga den här matchen bakom sig och tända om och koncentrera oss på det som ligger framför oss.

Det här var din andra match efter hemkomsten. Hur var den jämfört med den första?
- De var ganska lika faktiskt. I början var man ganska tveksam, jag visste inte riktigt hur pass duktiga de var. Anfallet med James Keene och Mathias Svensson visste jag inte riktigt vad det gick för. Men jag tyckte det gick ganska snabbt att lära sig var man hade dem. Jag tycker inte vi hade några direkta problem i backlinjen. Vi låg på riktigt bra och hade några riktigt bra chanser strax utanför straffområdet och får skottmöjligheter, men missar. Det blev mycket skott i dag, men inget som ville in. För mig känns det som att vi var så pass mycket bättre totalt och hade dem under kontroll och så torskar vi med 1-0. Nej det känns inte bra.

Tempot i kväll var klart högre än mot Trelleborg. Gynnade det er eller Elfsborg?
- Ja, det borde gynna oss. Jag kände i och för sig inte så mycket av det, jag hade inte så mycket att göra. Det kändes som att vi ibland tappade lite tempo i våra löpningar. Kanske gjorde det blöta gräset att det blev lite mer fart på bollen vid passen.

Ni kommer inte att gå ut med hängande huvuden på torsdag?
- Nej, det ska vi inte göra. Vi ska nog hitta något positivt i det här också. Men det är inte kul att förlora, speciellt inte hemma med mycket supportrar som hela matchen ger allt från läktaren, sjunger och stöttar i 90 minuter. Det hade känts mycket bättre att ha gett dem något roligare att åka hem med.

Skadorna i den första halvleken, först Gabriel Özkan och sen Daniel Tjernström, påverkade de bytena er?
- Det är svårt att säga. Byten påverkar alltid spelet i någon grad, men, nej, det var inget jag direkt kände eller märkte av. Både Kenny Pavey och Khari Stephenson kom ju in och gjorde ett jättefint jobb. Kenny fick ju pris som matchens lirare till och med. Sen känns det skönt att det kommer in lirare som går in och gör det riktigt bra. Sånt är bra att ha med i bagaget.

Samarbetet med Daniel Arnefjord. Funkar det bra, tycker du?
- Ja, man måste lita på varandra och det tycker jag vi gör. Men visst, även om man kanske inte alltid ser det som supporter på läktaren, finns det alltid detaljer som går att förbättra, fast jag tror aldrig man blir riktigt nöjd med en match, speciellt inte om man torskar, då hittar man alltid sånt man borde gjort annorlunda, men man får fortsätta gnugga på och jobba och inte ta något för givet även om det funkar perfekt i någon match.

Tack Nisse och lycka till på torsdag, vi är många som håller tummarna.

Text: Bappe Bjuggren Läs mer!
Foto: Magnus Neck
[070711]

 

 

Läs även

Om matchen

Avskiljare