Startsida Fotboll Säsongen 2007 Läsvärt Artiklar och nyheter

Äntligen hemmamatch igen!

Efter tre raka bortamatcher är det äntligen dags för hemmamatch på Råsunda igen. Bortaturnén inleddes i moll på Borås Arena, men avslutades i dur både på The Oval i Belfast och på Olympia i Helsingborg. I och med torsdagens match inleds höstsäsongen på allvar och förhoppningsvis fortsätter "AIK-orkestern" att spela med glada toner under hösten. Inför kvällens hemmamatch kommer AIK som alltid att gå för seger. - Seger i kväll är det enda rätta att prata om, säger Rikard Norling.

Rikard, låt oss börja med att analysera matcherna mot Elfsborg.
- Vår offensiv fram till sista tredjedelen var helt ok, nästan bra. Vi kom fram till sju-åtta positioner i vårt anfallsspel som vi spelat oss fram till genom egen metod, men sen när vi kom fram dit så var vi inte tillfreds med vad vi gjorde. Det är klart att vi inte är nöjda med resultatet att förlora två matcher mot dom, det svider. Speciellt när vi känner att vi är så mycket bättre om man tittar både på resultat och ibland på hur vi borde ha utnyttjat oss själva.

Vi går vidare till matchen i Belfast mot Glentoran.
- Det vi inte fick till mot Elfsborg gjorde vi bättre mot Glentoran. Vi har ett helhetsgenomförande som är mycket bra, både offensivt och defensivt. Vi vinner en riktigt svår bortamatch stort. Jag tror att mycket av det behovet som vi hade att få ut vår energi fick dom allt utav. Vi slutade inte utan var så oerhört revanschsugna och sugna på resultat. Det gjorde att det blev så stort till slut.

Vi avslutar matchgenomgången med den härliga segern på Olympia.
- Det var starkt i en så situation där det är mycket yttre faktorer som kan påverka spelare till att inte prestera, men det gör man och det tyder på en oerhört mental styrka. Dessutom hamnar vi i underläge på bortaplan, men vinner ändå matchen på ett bra sätt och många spelare gör bra individuella prestationer.

Tillbaka till kvällens motståndare. Hur bra koll hade du på Glentoran inför första matchen?
- Jag hade varit över och sett dom i en träningsmatch.

Var dom så bra som du hade förväntat dig?
- Jag hade absolut inte förväntat mig ett sånt resultat och i efterhand kan jag säga att det är ett bättre resultat än vad många tror. Jag hade förväntat mig en benhård match och det var det egentligen fram tills vi gör vårt andra mål.

Var det något speciellt som avgjorde matchen?
- Kollektivet. Det som symboliserar bra lag är om det finns individuell skicklighet och en kollektiv gemensam styrka. Det upplevde jag att det fanns både och av och den var väldigt, väldigt kraftfull.

5-0 är stora siffror i en bortamatch. Är det lätt att man redan tänker på nästa omgång?
- Nej, det är det inte. Vi vet hur viktigt det är för oss att vinna på hemmaplan, speciellt då vi inte har rosat den marknaden i år. Seger i kväll är det enda rätta att prata om.

Några ord till alla AIK-supportrar som så klart hoppas att detta är den resultatmässiga vändningen efter några tunga månader?
- Spelare, ledare och fans har allihop jobbat hårt tillsammans under lite tuffare förhållanden och har egentligen inte fått någon belöning för det slitet förrän mot Glentoran. Vi kommer fortsätta jobba stenhårt för att man som AIK:are ska få en glädjefylld vardag.

Text: Stefan Mellerborg Läs mer!
Foto: Bildbyrån
[070731]

 

 

Läs även

Inför matchen

Avskiljare