Startsida Fotboll Säsongen 2007 Läsvärt Artiklar och nyheter

AIK siktar högt

Talangfabriken från Bromma kommer till Råsunda i jakt på de viktiga poäng som behövs för att få stanna kvar på ön i Allsvenskans Robinson-kamp. AIK siktar med stärkt självförtroende efter några sköna segrar längre uppåt i tabellen. Rikard Norling tycker att det är jättekul att Brommapojkarna är i Allsvenskan och tror att de kan kriga sig kvar.

Vad låg bakom den sköna segern mot Helsingborgs IF?
– Framförallt vår skicklighet offensivt, att vi lyckades få utdelning på våra satsningar, och sen också den kollektiva styrkan att knyta ihop säcken, det är viktigt. Vi har egentligen hamnat i samma situationer konsekvent under hela vårsäsongen som vi gjort i de senaste matcherna mot Glentoran och Helsingborg, men inte hanterat det lika tydligt som vi gjort nu, det tror jag är anledningen. Vi skapar en känsla av att det är svårt att stoppa oss med all den kraft och skicklighet som vi besitter, säger Rikard Norling.

Hur ska AIK ta sig an Brommapojkarna?
– För oss gäller det att göra allt vi kan så bra vi kan i varenda situation och varenda moment. Vi ska göra allt vi kan för att vinna från matchens första sekund till den sista.

Tycker du att BP hör hemma i högsta serien eller ska de ligga lite lägre i systemet och mata storklubbarna med talanger?
– Jag personligen är väldigt glad att de är i allsvenskan, i och med att jag själv har hjärta i den klubben. Jag har ju både spelat och tränat där under en lång period när jag var ung, eller yngre. Jag tycker att det är jättekul att BP är i allsvenskan.

Tycker du att de är tillräckligt bra för Allsvenskan?
– De ska nog kunna kriga sig kvar, det tror jag.

Det har varit lite klassiskt mediaturbulens kring AIK under sommaren, hur har det påverkat dig och laget?
– Det är klart att man är medveten om det, och därför så hanterar man det, det är så det är i AIK. Det känns inte som det är något som är konstigt med det, det är så det funkar, det är mycket intresse för AIK och det är mycket som händer i AIK. Det skulle kännas konstigt om det inte var så, om de skulle skriva lika mycket om någon annan klubb istället. Det är därför AIK är stort. För oss innebär det en känsla av att man måste hantera varenda sekund i sin yrkesutövning i AIK på bästa sätt annars är det lätt att man slinter, avslutar Rikard Norling.

Text: Pär Isacson Läs mer!
Foto: Bildbyrån
[070805]

 

 

Läs även

Inför matchen

Avskiljare