Startsida Fotboll 500 AIK:are Michael Borgqvist

MICHAEL BORGQVIST - BOLLVINNAREN MED EGEN FAN-CLUB

Michael Borgqvist 1994.

Michael Borgqvist var stålmannen på AIK:s mittfält 1991-95. Hans bollvinnande spelstil var en starkt bidragande faktor till att AIK blev ett allsvenskt topplag i början av 1990-talet, med SM-guldet 1992 som främsta merit. Michael hade varit i AIK redan som juniorspelare men det var först efter en sejour i Spårvägen som han tog en allsvensk plats i AIK. Micke blev något av en ikon i AIK, med egen fan-club, och besvikelsen bland många AIK:are blev därför extra stor när han efter AIK-tiden i slutet av 1990-talet kom att spela för Djurgården.

Fullständigt namn: Michael Vitalis Borgqvist.
Smeknamn: Borken (även privat).
Född: 17 december 1967 i Stockholm.
Bott: Stockholm (1967-91, Södermalm, Vårberg, Hornstull, Aspudden), Västerhaninge (1991-).
Arbete: Egen företagare (målare).
Familj: Fru Annika, barnen Michaela (född 1990) och Kevin (född 1993).
Idrottssläktingar: Pappa Lars (en allsvensk match i AIK 1970) och farfar Janne (en allsvensk match i AIK 1938).
Matchdata: 179cm, 77kg.
Favoritlag hela livet: AIK.
Bästa AIK-kamrater: Gary Sundgren, Krister Nordin, Dick Lidman.
Bästa AIK-minne: SM-guldet 1992.
Moderklubb: Vårberg/Skärholmen SK.
Allsvenska AIK-matcher: 91 (+ 22 i Djurgårdens IF).
AIK-matcher i Mästerskapsserien: 19.
Allsvenska AIK-mål: 4 (+ 1 i Djurgårdens IF).
Allsvensk AIK-debut: 7 april 1991 (Halmstads BK-AIK, 0-1).
Första allsvenska AIK-mål: 4 augusti 1991 (Malmö FF-AIK 1-4, Michael gjorde 1-4 i 70:e minuten).
Utvisningar: 1 i Allsvenskan (3 augusti 1995, AIK-Halmstads BK).
Position: Mittfältare.
SM-guld: 1 (1992).
J-landskamper: 10.

Spelarkarriär:
Vårberg/Skärholmens SK (1973-74).
IFK Stockholm (1975-81).
Brinkens IF (1982).
AIK (1983-87).
Spårvägens GoIF (1987-90).
AIK (1991-95).
Spårvägens FF (1996).
Djurgårdens IF (1997-99).
Assyriska Föreningen (2000-03).
Enköpings SK (2005).

Tränarkarriär:
Enköpings SK (2005-06).

Matcher och mål i AIK
Säsong Allsvenskan Mästerskapsser. Europa Totalt
1991 18 1 10 - 28 1
1992 17 2 9 - 2 - 28 2
1993 22 - 2 - 24 0
1994 23 1 6 - 29 1
1995 11 - 11 0
Totalt91419 010 0120 4

Matchstatistik
Allsvenskan 91 36 26 29 138-125 134 1,47 p/match
Mästerskapsserien 19 9 1 9 31-24 28 1,47 p/match

MICHAEL BORGQVIST - STÅLMANNEN PÅ AIK:s MITTFÄLT FÖRSTA HALVAN AV 1990-TALET

Michael Borgqvist, med allsvenskt AIK-påbrå både från pappa Lars och farfar Janne, växte upp i Stockholms sydvästra förorter och även om Micke varit AIK:are hela livet var det inte självklart att han skulle spela i just AIK. Han kom till AIK 1983 men hade dessförinnan tränat med Djurgården och hade även haft diskussioner med Hammarby. Samtidigt med fotbollen spelade Micke också ishockey där han var med fram till den sista gallringen för Stockholms TV-pucklag i början av 1980-talet. Micke var väl så bra i ishockey som i fotboll men han var tvungen att välja och det blev fotboll.

Michael Borgqvist under sin första sejour i AIK, 1986.

Det blev en femårig sejour i AIK, 1983-87, då Micke gick från juniorspel till A-truppen. Han var med som avbytare i Nackas Minne och han var med i AIK:s vinnande lag i Stockholm Cup 1986 då Vasalunds IF finalbesegrades med 10-9 efter straffar (Micke satte "sin" straff). Men sommaren 1987 lämnade Micke AIK för att få A-lagsspel i Spårvägen. Drygt tre år senare var Micke tillbaka i AIK, då färdig för att ta en plats på AIK:s allsvenska mittfält.

Etablerad i Allsvenskan

Den allsvenska debuten skedde borta mot Halmstads BK i april 1991. Micke minns, med 15 års distans, att han "spelade på högermittfältet och att det var mycket pirrigt". Han blev kvar på högermittfältet några matcher fram till mötet med GIF Sundsvall då Micke fick gå in som innermittfältare. Där blev han kvar i nästan fem år.

Trots att Micke redan från början visade skottvillighet blev det bara fyra allsvenska mål. Det första kom mot Malmö FF i augusti 1991, ett långskott från 35 meter. Även det andra kom mot Malmö FF, våren 1992, även det ett långskott efter väggspel med Pascal Simpson, ett långskott som tog i ribban och ned på MFF-målvaktens Jonnie Fedels rygg och in i mål. Just den matchen, hemma mot Malmö FF, rankar Micke själv som sin bästa match i karriären.

1992 blev "Borkens" kanske framgångrikaste år i AIK. AIK vann SM-guld och Micke var i stor grad bidragande till framgången genom sitt bollvinnande spel på mittfältet. Han var envis och bestämd, tuff och hård, en lagspelare från början till slut. Hans kampspel var ett utmärkt komplement till Vadim Jevtushenko, på den andra innermittfältsplatsen, som mer stod för det offensiva spelet.

Laget som vann SM-guld 1992. Bakre raden från vänster: Björn Carlsson, Krister Nordin, Dick Lidman, Bernt Ljung, Magnus Hedman, Thomas Lagerlöf, Anders Hjelm, David Nildén. Mittenraden: Peter Wahlbom, Stefan Jonsson, Gary Sundgren, Pascal Simpsom, Peter Hallström, Björn Rydberg, Leif Karlsson. Främre raden: Vadim Jevtushenko, Michael Borgqvist, Thomas Lyth, Björn Kindlund, Stefan Söderberg, Tommy Söderberg, Kim Bergstrand, Peter Larsson. Foto: Stig Kenne

Egen fan-club

Mickes vägvinnande spel blev mycket uppskattat av AIK-supportrarna. Så uppskattat att det bildades en egen fan-club, "Club Borken". 17-årige Martin Johansson från Vassmolösa(!) startade klubben 1994 och han förklarade så här i DN:
- Att Borken blev min stora idol var helt naturligt. Han ger allting för laget i alla lägen, han kämpar och sliter men märks inte så mycket.

Micke Borgqvist kunde ibland upplevas som tuff i överkant. Han och Krister Nordin låg ständigt i topp i AIK:s interna varningsliga och Micke blev även utvisad vid ett tillfälle, hemma mot Halmstads BK 1995. Micke blev tacklad bakifrån och försökte trycka undan sin motspelare men då motspelaren gled undan blev Mickes "undantryckning" som ett slag rakt mot huvudet. Micke var helt oförstående när domaren Anders Frisk visade det röda kortet men när han fick se händelsen på TV-sporten insåg han att det såg betydligt värre ut än vad som var meningen.

1995 blev inget framgångsrikt år, varken för Micke eller AIK. AIK hamnade till slut på en åttonde plats och Michael Borgqvist fick bara göra elva allsvenska matcher.
- Vår tränare Erik Hamrén ville inte satsa på mig och det var anledningen till att jag lämnade AIK efter 1995, trots att jag hade kontrakt till och med 1997. Så här i efterhand ångrar jag att jag inte bet ihop och kämpade vidare. Det var ju i AIK jag ville spela.

De mörka åren

Så Michael Borgqvist gick tillbaka till Spårvägen men dök ett år senare upp - till många AIK:ares besvikelse - i Djurgårdens IF. Så här förklarar Micke hur han tänkte:
- Jag förstår om många AIK:are kände sig svikna men jag ville spela fotboll på så hög nivå som möjigt och samtidigt bo kvar i Stockholm. När så Djurgården erbjöd en plats i laget så tog jag den. Men visst var det de "mörka åren" i min fotbollskarriär. Jag har ju alltid varit AIK:are.

Efter tre år i Djurgården blev det sedan fyra år i Assyriska Föreningen innan han slutade sin elitkarriär 2003. 2005 gick han in som tränare i Enköpings SK (och var med som spelare i några matcher) och det är nog inte otänkbart att vi får se Micke i tränarrollen framöver även i andra klubbar. På fritiden, den som blir över vid sidan av arbete, tränarsysslan och familjen, gillar Micke att utöva kampsport.

Michael Borgqvist tillhör den enda familj som har haft tre generationer allsvenska AIK-spelare. Av de tre är det Micke som blev den i särklass framgångsrikaste fotbollsspelaren. Medan pappa Lars och farfar Janne bara fick smaka på allsvensk fotboll vid ett enda tillfälle tillhör Michael Borgqvist en inte så stor skara allsvenska AIK-spelare som har varit en dominerande spelare under många år. Bland många AIK-supportrar hade Micke Borgqvist en status som inte många andra spelare haft, en status som naggades lite i kanten efter åren i Djurgården.

Anders Johrén (2006)

MICHAEL BORGQVIST - AIK:ARE I TREDJE GENERATIONEN (från AIK-nytt 1994)

Farfar Janne spealde i AIK:s A-lag i slutet på 30-talet. Pappan Lars gjorde det på 70-talet. Att Michael Borgqvist också skulle hamna där var väl alltså en självklarhet, eller hur?
- Nej, faktiskt inte, säger Borken själv. Vi bodde ju på södra sidan av sta'n och farsan hade för övrigt även spelat i Bajen. Det var ingen som försökte påverka mig i valet av klubb när jag vid 15 års ålder gick till AIK. Beslutet var mitt eget. Det var i AIK jag ville spela helt enkelt.

Alla allsvenska Borgqvistar 1993. Pappa Lars Borgqvist längst till höger med barnbarnet Michaela, då fem år gammal. I mitten farfar Janne Borgqvist och längst till vänster Michael Borgqvist med sonen Kevin i famnen.

Michael började sitt fotbollslirande i hemtraktens småklubbar kring Vårberg-Skärholmen. Allvar blev det dock först sedan han gått till IFK Stockholm. Därefter hann han även med spel i Brinkens pojklag innan han som 15-åring kom till AIK. Karriären fortlöpte nu normalt med pojk-, junior- och B-lagsspel. Att han redan nu höll hög klass vittnar uttagningar till pojk- och juniorlandslag. Det hann bli tio J-kamper. Den vidare marschen upp mot A-lagsspel i den svartgula tröjan och till och med den blågula dressen fick dock ett abrupt slut 1987, då han i stället för att införlivas i A-truppen lånades ut till Spårvägens Div II-lag.
- Då var jag naturligtvis inte vidare glad, säger Michael, men nu i efterhand kan jag nog säga att jag tjänade på att få spela i tvåan, där "Spåret" då höll till, hellre än att spela vidare i AIK:s B-lag. Med Bosse Petersson som tränare i Spårvägen fortsatte jag utvecklas.

1991 hämtades Borken "hem" till AIK av Stefan Söderberg på inrådan av tränarna Tommy Söderberg och Göran Göransson och sedan dess har han tillhört kärnan i AIK:s A-trupp.

Svartingarnas "Schwartz"

I stort sett innehar han nu samma roll som Stefan Schwartz har i landslaget, det vill säga som bollvinnande rivjärn på mittfältet och som spelbar länk mellan försvar och forwards när motståndaranfallen brutits. I likhet med sin landslagskollega har han en rejäl pjäxa när skottillfällen bjuds, även om det kan vara si och så med precisionen. Men då skall man i rättvisans namn komma ihåg att Borken sällan får tillfälle att dra till på "smöriga" upplägg. Oftast rör det sig om att klippa till på hastigt uppdykande "fallfrukter" från motståndarförsvaret. Då finns ingen tid att lägga bollen tillrätta. Det gäller att få iväg skottet innan en "push-up" ställer kedjekamraterna offside - och samtidigt att försöka hitta en bollbana genom muren av mot- och medspelare i skottfältet. I år har han bara hittat den lucka en gång.

Ser rött ibland

Till det yttre ser ju Borkens 77 kg fördelade på 179 centimeters höjd inte särskilt skräckinjagande ut. Men under matcherna kan man vara tacksam för att Michael Borgqvist återfinns i AIK:s lag - och att man själv inte finns med i motståndarnas, för han lägger inte fingrarna emellan i tacklingarna. Även om hans fysiska spelstil mer är uttryck för en het vilja än brutalitet, så resulterar det i en hel del varningar. Denna hängivna inställning har ibland också yttrat sig i en vilja att korrigera domarnas uppfattningmedelst övertalning, men Borken framhåller att han bättrat sig i det avseendet - inga av årets varningar har gällt "snack på plan".

Privat fanklubb

Hur många svenska fotbollsspelare kan ståta med en alldeles egen fan club? Det kan "Micke". Ja, han har inte startat den själv utan det har en yngling vid namn Martin från Vassmolösa gjort.

Bo Lindström (AIK-nytt, 1994)

Michael Borgqvists samtliga allsvenska AIK-matcher:
Kolumnerna står för matchnummer, datum, motståndare, hemma/borta, arena, slutresultat (AIK:s siffror alltid först oavsett hemma/borta), halvtidsresultat, position, antal mål.

1428 1991-04-07 Halmstads BK  B Örjans Vall    1-0 (1-0) Högermittfält
1429 1991-04-14 Malmö FF    H Råsunda      0-1 (0-1) Högermittfält
1430 1991-04-21 IFK Norrköping H Råsunda      1-0 (0-0) Högermittfält
1431 1991-04-24 Örebro SK    B Eyravallen    0-1 (0-1) Högermittfält
1432 1991-04-28 Gais      H Råsunda      2-1 (1-1) Högermittfält
1433 1991-05-05 GIF Sundsvall  B Westhagens IP   3-0 (1-0) Mittfältare 
1434 1991-05-12 Östers IF    H Råsunda      2-1 (1-0) Mittfältare 
1435 1991-05-16 Djurgårdens IF B Råsunda      1-2 (1-2) Mittfältare 
1436 1991-05-20 IFK Göteborg  B Nya Ullevi    0-1 (0-0) Mittfältare 
1437 1991-05-23 GIF Sundsvall  H Råsunda      3-3 (2-1) Mittfältare 
1438 1991-05-26 Gais      B Nya Ullevi    1-2 (1-1) Mittfältare 
1439 1991-05-30 Djurgårdens IF H Råsunda      0-0 (0-0) Mittfältare 
1440 1991-06-02 Östers IF    B Värendsvallen   0-0 (0-0) Mittfältare 
1441 1991-06-09 IFK Göteborg  H Råsunda      0-0 (0-0) Mittfältare 
1442 1991-07-21 Örebro SK    H Råsunda      0-0 (0-0) Mittfältare 
1443 1991-07-24 IFK Norrköping B Idrottsparken   1-1 (1-0) Mittfältare
1444 1991-08-04 Malmö FF    B Malmö Stadion   4-1 (1-0) Mittfältare 1
1445 1991-08-11 Halmstads BK  H Råsunda      2-1 (0-1) Mittfältare 
1446 1992-04-05 V Frölunda IF  H Råsunda      2-0 (1-0) Mittfältare 
1447 1992-04-12 IFK Norrköping B Idrottsparken   1-3 (0-2) Innerback  
1448 1992-04-20 Östers IF    B Värendsvallen   1-1 (0-1) Mittfältare 
1449 1992-04-26 Malmö FF    H Råsunda      3-1 (0-1) Mittfältare 1
1450 1992-05-04 Gais      B Ullevi      1-0 (1-0) Mittfältare 
1451 1992-05-11 Djurgårdens IF H Råsunda      4-4 (3-2) Mittfältare 
1452 1992-05-14 Örebro SK    B Eyravallen    0-0 (0-0) Mittfältare 
1453 1992-05-17 Trelleborgs FF H Råsunda      0-1 (0-0) Mittfältare 
1454 1992-05-21 Djurgårdens IF B Stadion      1-1 (1-1) Mittfältare 
1455 1992-05-24 IFK Göteborg  H Råsunda      3-0 (1-0) Mittfältare 
1456 1992-05-31 IFK Norrköping H Råsunda      0-1 (0-0) Mittfältare 
1457 1992-06-29 V Frölunda IF  B Ruddalen     2-1 (0-0) Mittfältare 1
1458 1992-07-02 Örebro SK    H Råsunda      0-1 (0-0) Mittfältare 
1459 1992-07-05 Trelleborgs FF B Trelleborgs IP  2-2 (1-1) Mittfältare 
1460 1992-07-09 Östers IF    H Råsunda      3-0 (2-0) Mittfältare 
1461 1992-07-12 IFK Göteborg  B Ullevi      1-0 (1-0) Mittfältare 
1463 1992-07-19 Malmö FF    B Malmö Stadion   0-2 (0-2) Mittfältare 
1464 1993-04-12 IFK Göteborg  B Ullevi      1-1 (0-0) Mittfältare 
1465 1993-04-19 V Frölunda IF  H Råsunda      1-0 (0-0) Mittfältare 
1466 1993-04-24 Degerfors IF  B Stora Valla    2-1 (2-0) Mittfältare 
1468 1993-05-09 Örgryte IS   B Ullevi      2-1 (1-0) 12:e (inbytt)
1469 1993-05-12 IK Brage    H Råsunda      9-3 (2-1) Mittfältare 
1470 1993-05-23 Örebro SK    B Eyravallen    1-0 (1-0) Mittfältare 
1471 1993-05-27 Halmstads BK  H Råsunda      2-3 (2-2) Mittfältare 
1472 1993-06-07 Malmö FF    H Råsunda      0-4 (0-3) Innerback  
1473 1993-06-10 Östers IF    B Värendsvallen   1-1 (1-1) Mittfältare 
1474 1993-06-14 Trelleborgs FF B Vångavallen    1-1 (1-1) Mittfältare 
1475 1993-06-21 Helsingborgs IF H Råsunda      2-1 (1-0) Mittfältare 
1476 1993-06-30 IFK Norrköping H Råsunda      1-0 (0-0) Mittfältare 
1477 1993-07-07 IFK Norrköping B Idrottsparken   0-2 (0-1) Mittfältare 
1478 1993-08-02 IFK Göteborg  H Råsunda      1-5 (1-1) Mittfältare 
1480 1993-08-16 Örebro SK    H Råsunda      3-1 (0-0) Mittfältare 
1481 1993-08-26 Halmstads BK  B Örjans Vall    3-3 (2-1) Mittfältare 
1482 1993-08-30 Östers IF    H Råsunda      3-2 (1-2) Mittfältare 
1483 1993-09-11 Malmö FF    B Malmö Stadion   0-2 (0-0) Mittfältare 
1484 1993-09-20 Örgryte IS   H Råsunda      1-2 (0-0) Mittfältare 
1485 1993-09-25 IK Brage    B Domnarvsvallen  1-2 (0-1) Mittfältare 
1486 1993-10-03 Degerfors IF  H Råsunda      3-0 (1-0) Mittfältare 
1488 1993-10-17 Helsingborgs IF B Olympia      3-2 (2-1) Mittfältare 
1490 1994-04-04 Landskrona BoIS B Landskrona IP   3-1 (0-0) Mittfältare 
1491 1994-04-11 Örebro SK    H Råsunda      1-1 (1-0) Mittfältare 
1492 1994-04-14 Malmö FF    B Malmö Stadion   2-2 (1-1) Mittfältare 
1493 1994-04-18 Helsingborgs IF H Råsunda      3-1 (2-1) Mittfältare 
1494 1994-04-25 IFK Göteborg  B Ullevi      1-3 (0-0) Mittfältare 
1495 1994-05-02 Degerfors IF  H Råsunda      3-1 (2-1) Mittfältare
1496 1994-05-08 Halmstads BK  B Örjans Vall    0-0 (0-0) Mittfältare 
1497 1994-05-15 BK Häcken    H Råsunda      3-1 (2-0) Mittfältare 
1498 1994-05-19 Hammarby IF   B Råsunda      2-1 (2-1) Mittfältare 
1499 1994-05-23 IFK Norrköping H Råsunda      2-0 (0-0) Mittfältare 1
1500 1994-05-29 Östers IF    B Värendsvallen   1-1 (0-1) Mittfältare 
1502 1994-08-03 Östers IF    H Råsunda      2-1 (0-0) 12:e (inbytt)
1503 1994-08-06 Trelleborgs FF B Vångavallen    0-2 (0-1) 12:e (inbytt)
1504 1994-08-14 V Frölunda IF  H Råsunda      1-2 (0-2) Mittfältare 
1506 1994-08-29 Landskrona BoIS H Råsunda      3-2 (2-1) Mittfältare 
1507 1994-09-01 Hammarby IF   H Råsunda      2-2 (0-0) Mittfältare 
1508 1994-09-10 IFK Norrköping B Idrottsparken   2-3 (0-2) Mittfältare 
1509 1994-09-17 Degerfors IF  B Stora Valla    0-4 (0-1) Mittfältare 
1510 1994-09-21 Trelleborgs FF H Råsunda      4-1 (2-0) Mittfältare 
1511 1994-09-24 IFK Göteborg  H Råsunda      0-1 (0-1) Mittfältare 
1513 1994-10-06 Malmö FF    H Råsunda      1-2 (0-1) Mittfältare 
1514 1994-10-15 BK Häcken    B Rambergsvallen  2-1 (1-0) Mittfältare 
1515 1994-10-23 Halmstads BK  H Råsunda      2-1 (1-1) Mittfältare 
1523 1995-05-28 Malmö FF    B Malmö Stadion   2-2 (0-1) 12:e (inbytt)
1524 1995-06-14 Örebro SK    B Eyravallen    0-3 (0-1) 14:e (inbytt)
1525 1995-06-20 IFK Norrköping H Råsunda      2-2 (2-0) Mittfältare 
1526 1995-06-28 V Frölunda IF  H Råsunda      1-1 (1-1) Mittfältare 
1527 1995-07-03 Helsingborgs IF B Olympia      1-2 (1-1) Mittfältare 
1528 1995-07-29 Halmstads BK  B Örjans Vall    0-3 (0-1) Mittfältare 
1529 1995-08-03 Halmstads BK  H Råsunda      2-2 (2-2) Mittfältare 
1531 1995-08-21 V Frölunda IF  B Ruddalen     1-1 (1-0) 12:e (inbytt)
1534 1995-09-10 Degerfors IF  B Stora Valla    1-2 (1-1) Mittfältare 
1538 1995-10-08 Örgryte IS   B Ullevi      1-2 (1-1) 12:e (inbytt)
1539 1995-10-16 Östers IF    H Råsunda      1-1 (1-0) 12:e (inbytt)

Michael Borgqvists samtliga AIK-matcher i Mästerskapsserien:
Kolumnerna står för matchnummer, datum, motståndare, hemma/borta, arena, slutresultat (AIK:s siffror alltid först oavsett hemma/borta), halvtidsresultat, position, antal mål.

 1 1991-08-25 Malmö FF    H Råsunda      1-2 (0-1) Mittfältare
 2 1991-09-01 Örebro SK    B Eyravallen    2-1 (1-1) Mittfältare
 3 1991-09-08 IFK Göteborg  B Nya Ullevi    0-1 (0-1) Mittfältare
 4 1991-09-12 IFK Norrköping H Råsunda      1-0 (1-0) Mittfältare
 5 1991-09-19 Djurgårdens IF H Råsunda      3-0 (0-0) Mittfältare
 6 1991-09-30 Djurgårdens IF B Råsunda      1-4 (0-2) Mittfältare
 7 1991-10-06 Örebro SK    H Råsunda      0-1 (0-1) Mittfältare
 8 1991-10-13 Malmö FF    B Malmö Stadion   1-2 (0-2) Mittfältare
 9 1991-10-19 IFK Norrköping B Idrottsparken   1-2 (0-1) Mittfältare
10 1991-10-27 IFK Göteborg  H Råsunda      0-2 (0-1) Mittfältare
11 1992-08-16 IFK Norrköping B Idrottsparken   1-2 (0-2) Mittfältare
12 1992-08-23 Malmö FF    H Råsunda      1-0 (1-0) Mittfältare
13 1992-08-30 Östers IF    H Råsunda      1-1 (0-0) Mittfältare
14 1992-09-05 Trelleborgs FF B Trelleborgs IP  5-0 (2-0) Mittfältare
15 1992-09-12 IFK Göteborg  H Råsunda      4-2 (2-1) Mittfältare
16 1992-09-20 IFK Göteborg  B Ullevi      0-2 (0-2) Mittfältare
17 1992-09-26 Trelleborgs FF H Råsunda      4-0 (2-0) Mittfältare
18 1992-10-11 Östers IF    B Värendsvallen   2-0 (0-0) Mittfältare
20 1992-10-25 Malmö FF    B Malmö Stadion   3-2 (2-1) Mittfältare