Startsida Fotboll 500 AIK:are John "Jompa" Nilsson

JOHN "JOMPA" NILSSON - MÄSTARE OCH LANDSLAGSMAN I FOTBOLL, ISHOCKEY OCH BANDY

John "Jompa" Nilsson är, tillsammans med Eric "Lillis" Persson och Wilhelm "Mulle" Petersén, den ende som har vunnit SM-guld och varit landslagsman i fotboll, ishockey och bandy. Men det var som fotbollsspelare Jompa var som allra bäst. Där var han den typiske flyern. Han var snabb som en sprinter, hade förmågan att skjuta kanonhårt och pricksäkert i farten och hade därtill kondition och vilja som en häst. Han var med andra ord en ovärderlig tillgång för AIK-lagen kring 1930 och svarade för flera av de mest avgörande målen i klubbens historia. Samma frejdighet och snabbhet visade han också på skridskorna, där han under en lång period tillhörde landets absolut bästa. Gamla AIK-are minns med alldeles speciellt välbehag Jompas "tvillingspel" med ytterkollegan Wille Engdahl och hans enastående förmåga att tillvarata Pära Kaufeldts berömda "stickare", som motsvarade vad som i våra dagar kallas radarspel.

Fullständigt namn: John Ebbe Nilsson.
Smeknamn: Jompa.
Född: 14 augusti 1905 i Taxinge.
Död: 22 oktober 1978 i Stockholm.
Familj: Fru Lilly.
Bott: Rönninge (1905-30), Stockholm (Ynglingagatan, 1930-78).
Arbete: Försäljare (dagligvaror), försäljningschef (Gevalia).
Moderklubb: Södertälje SK.
Allsvenska AIK-matcher: 150.
Allsvenska AIK-mål: 62.
Allsvensk AIK-debut: 1 maj 1927 (IK Sleipner-AIK 1-2).
Första allsvenska AIK-mål: 8 maj 1927 (GAIS-AIK 1-2, Jompa gjorde AIK:s segermål i 80:e minuten).
Utvisningar: Inga.
Position: Högerytter.
Allsvenska säsonger i AIK: 10.
Svensk Mästare: 1932.
Svensk Mästare i ishockey: 1925 (i Södertälje SK) och 1934 (i AIK).
Svensk Mästare i bandy: 1931 (i AIK).
A-landskamper i fotboll: 19 (och 7 mål).
B-landskamper i fotboll: 1.
A-landskamper i ishockey: 11.
A-landskamper i bandy: 2.
Europamästare i ishockey: 1932.
Stor Grabb i fotboll (1931).
Ledamot i AIK:s huvudstyrelse: 1955-58.
Ledamot i AIK:s fotbollsstyrelse: 1957-62.
Hedersledamot i AIK: 1971.

Jompa Nilsson är en av fyra som har spelat landskamp i alla de tre stora bollsporterna fotboll, ishockey och bandy och en av tre (förutom Jompa även Eric "Lillis" Persson och Wilhelm "Mulle" Petersén) som vunnit SM-guld och spelat landskamper i de tre stora bollsporterna.

Spelarkarriär fotboll:
Södertälje SK (-1925).
AIK (1925-36).

Matcher och mål i AIK
Säsong Allsvenskan
1926-27 7 2
1927-28 22 4
1928-29 12 8
1929-30 22 14
1930-31 22 6
1931-32 17 10
1932-33 22 10
1933-34 17 6
1934-35 7 2
1935-36 2 -
Totalt 150 62

Matchstatistik
Allsvenskan 150 68 36 46 309-279 172 1,15 p/match

AIK:s första allsvenska guldlag 1932. John "Jompa" Nilsson är längst till höger i den bakre raden. Stående från vänster: Nils "Gävle" Nilsson, Erik Ekblad, Wilhelm "Mulle" Petersén, Eric "Lillis" Persson, lagledaren Birger Nilsson, Hugo Sjögren, Ernst "Sudden" Wahlberg, John "Jompa" Nilsson. Knästående från vänster: Knut Johansson, Axel "Massa" Alfredsson, Eivar Widlund, Sven Andersson, "Pära" Kaufeldt.

JOHN "JOMPA" NILSSON - DE RAKA LINJERNAS MAN

Jompa och Pära! Aldrig har en duo betytt mera för AIK:s fotboll än just denna, som 1929 räddade AIK kvar i Allsvenskan (Jompa kvitterade Malmökamraternas 1-0-ledning och Pära gjorde 2-1 på en Jompa-passning med en akrobatspark 5 minuter före full tid) och 1932 säkrade de första allsvenska guldmedaljerna. På en Pära-passning kvitterade Jompa Malmö FF:s 5-4-ledning till 5-5 och säkrade den poäng, som gav ointagligt försprång i tabellen.

AIK-IFK Malmö på Stadion 26 maj 1929. En avgörande match för om AIK ska klara sig kvar i Allsvenskan. "Pära" Kaufeldt har slagit en boll ut mot högerkanten, där Jompa Nilsson kommer rusande och slår in kvitteringen.

Jompa Nilssons namn är starkt förknippat med andra namn. Det visar att han framför allt var den stora lagspelaren.

Minns du Jompa och Mulle? Parhästarna från Södertälje SK, som 1925 gick till AIK för att i första hand spela ishockey, där de blev svenska mästare 1934, men också kom att spela många landskamper i alla de stora idrotterna: fotboll, bandy och ishockey.

Minns du Jompa och Pära? Den geniale spelfördelaren i centern kunde alltid spela fram sina precisa och branta "stickare" ut mot högerkanten. Han visste att den snabbe och starke "flyern" redan var i full galopp för att hinna till bollen för ett kanonhårt skott eller ett öppnande inlägg framför motståndarmålet.

Minns du Jompa och Wille? Det fantastiska ytterparet som i slutet av 1920-talet fick AIK att spela "flygande" fotboll. Två "äkta" yttrar, som nådde varandra med lobbar och markbollar, då varken motståndare eller medspelare hann med i den höga farten.

Minns du Jompa och Sudden? Högerkantsruscherna som slutade med ett inlägg så att bollen låg precis rätt i luften för att den gänglige Sudden skulle kunna knoppa in den i mål.

Minns du Jompa och Lillis? Sveriges genom tiderna skickligaste innerforward kunde dra sig långt åt vänster och med en lång crossboll med lagom framåtskruv nå Jompa i full språng.

AIK:are minns mest och helst andra AIK:are, men det finns också en annan stark kombination: Jompa och Sven Rydell.

John "Jompa" Nilsson gör reklam för kaffefirman där han jobbade (1950).

"Solskenslandskampen"
Jompas kinder var rödare, glansen i hans ögon blankare och greppet om påsen krampaktigare än vanligt den varma soliga söndagsmorgonen 1931, då vi var på väg till landskamp mot Danmark. Det var ju något alldeles speciellt. En folkfest. Ett evenemang alla talade om.
Träningsläger före landskamper var ännu inte uppfunna, men just den här morgonen tog vi inte som annars spårvagnen mot Stadion. Jompa gick med raska kliv Klarabergsgatan upp till Drottninggatan. Det var samling för landslagsspelarna på Hotell Regina, vilket ytterligare markerade att det var någonting alldeles extra att spela mot danskarna.
Att bli uttagen mot Danmark var toppen på allt. Matchen med stort M för alla fotbollsspelare. Det var därför Jompas kinder hade varit rödare, ögonen blankare och greppet kring skopåsen hårdare än vanligt.
Av sina 19 fotbollslandskamper spelade Jompa sju tillsammans med Lillis, sex med Pära men hela tio i samma kedja som "trollgubben" Rydell från Örgryte. Ett av många bevis på att en fin tekniker och en snabb ytter utgör ett oslagbart tandem i ett effektivt fotbollsanfall.

Tåget till Stadion

John "Jompa" Nilsson.
Jag bodde i Tullinge på somrarna på den tiden och tog på söndagarna tiotåget mot Stockholm för att hinna i god tid till Stadion, där matchen började kl 1.30 (det hette inte 13.30 då).
När tåget stånkade in utmed plattformen, lät jag blicken glida över de smutsiga kupéfönstren. Någonstans därinne satt Jompa. Han kom från Rönninge. Skulle in till matchen för att spela högerytter i AIK eller landslaget.
Vi satt många söndagsmornar på den hårda tredjeklassbänken och mediterade tillsammans. Tiden tycktes oändlig. Så värst mycket sades inte om matchen som väntade. Tåget stannade vid Huddinge, Stuvsta, Älvsjö och Stockholms Södra. Det blev tystare och tystare ju närmare vi kom Centralen. Jompa höll hårdare i en skrynklig tygpåse med ett åtdraget snöre upptill. Vem av medpassagerarna kunde ana att i den fanns de snedgångna fotbollsskor, som nästa dag skulle göra honom till de stora tidningsrubrikernas namn?

Tre legender inom svensk idrott, här som åskådare på gamla Råsunda i en match mellan AIK-juniorer och veteraner 1930. Från vänster boxaren Harry Persson (HP, "Lillis" storebror), John "Jompa" Nilsson och Eric "Lillis" Persson.
Tågresans slut den gången gick till fotbollshistorien under namnet "Solskenslandskampen". Sverige slog Danmark med 3-1 i en fantastisk uppgörelse, som framförallt var kulmen på Sven Rydells glänsande karriär. Han fick Svenska Dagbladets bragdmedalj för den insatsen. Men det var också den landskamp Jompa mindes helst av de 19 han spelade under en epok, då det ännu inte genom VM-kval, EM för landslag och annat hade gått inflation i äran att få spela i landslaget.
I den landskampen blev Jompa definitivit "stor". Kedjan bestod av: Jompa - Rolf Gardtman (Örgryte) - Sune Zetterberg (UK:s överraskning från Brages reservlag!) - Sven Rydell (tidigare oftast högerinner) - Evert Hansson (Örgryte).
Nästa stora högerytterepok i AIK och landslaget började drygt 20 år senare, då Jompa Nilssons tröja med n:r 7 på ryggen hade övertagits av en tonåring som hette Kurre Hamrin!

De raka linjernas man
Ännu en kort tid innan han gick bort hösten 1978, kom Jompa Nilsson troget till sin plats på Råsundastadion. Han slutade aldrig att hoppas. På sig själv - trots en smygande sjukdom. På AIK. På en ny Kurre Hamrin. På ytterspelets renässans.

John "Jompa" Nilsson efter den aktiva karriären.
- Jag spelade visserligen själv aldrig annat än ytter, men det är inte därför jag tjatar om att fotbollen måste få tillbaka det gamla ytterspelet, sa Jompa en av de sista gångerna vi talades vid. Yttrar som håller linjen, kan driva bollen i fart och spela sig fram till valet att skjuta mot mål eller göra inslag, det är just dom som kan få saker att hända på en fotbollsplan. Oj, vad jag njöt den korta tid vi hade Kurre Hamrin och Kurre Liander som yttrar i AIK!
Jompa Nilssons namn står för det klassiska ytterspelet. Han "höll kanten", visste att därute nära den kritade linjen finns de stora ytorna. Han var snabb och stark, ville något varje gång han fick bollen. Det var hans uppgift att föra den och spelet framåt. Något annat gav han sig inte ut för att kunna. Något annat försökte han sig inte på. Det räckte för en avgörande del i många glansfulla segrar.
Han var rak, rätlinjig och ärlig i sitt spel.
Han var rak, rätlinjig och ärlig också på andra sidan kritlinjen.

Sista tåget har gått. En av de största AIK:arna genom tiderna är borta. Vi kommer att minnas honom starkast den dagen då vi åter ser en "äkta" ytter i AIK-tröjan med n:r 7 på ryggen. En ny de raka linjernas man. Som Jompa Nilsson.

Tore Nilsson (1978)

I AIK:s 90-årsbok, "Våra drömmars klubb", listar John "Jompa" Nilsson de tio som han, 1978, ansåg vara AIK:s största genom tiderna: Elis Juhlin, Birger Nilsson, Torsten Tegnér, Theodor Malm, Per Kaufeldt, Putte Kock, Eric "Lillis" Persson, Sune Andersson, Kurt Hamrin, Helge Ekroth.

John "Jompa" Nilssons samtliga allsvenska AIK-matcher:
Kolumnerna står för matchnummer, datum, motståndare, hemma/borta, arena, slutresultat (AIK:s siffror alltid först oavsett hemma/borta), halvtidsresultat, position, antal mål.

 60 1927-05-01 IK Sleipner   B Idrottsparken   2-1 (2-0) Högerytter
 61 1927-05-08 GAIS      B Ullevi      2-1 (0-0) Högerytter   1
 62 1927-05-15 IFK Uddevalla  H Stadion      3-2 (2-2) Högerytter   
 63 1927-05-18 Westermalms IF H Stadion      1-1 (1-0) Högerytter   
 64 1927-05-22 Örgryte IS   H Stadion      2-0 (1-0) Högerytter   
 65 1927-05-26 IFK Eskilstuna B Tunavallen    3-1 (2-0) Högerytter   1
 66 1927-06-06 IF Elfsborg   B Ramnavallen    1-1 (1-0) Högerytter   
 67 1927-07-31 IF Elfsborg   B Ramnavallen    1-2 (0-1) Högerytter   
 68 1927-08-07 Örgryte IS   H Stadion      1-3 (1-0) Högerytter   
 69 1927-08-10 Djurgårdens IF H Stadion      2-1 (1-1) Högerytter   
 70 1927-08-14 Hälsingborgs IF B Olympia      2-1 (1-1) Högerytter   
 71 1927-08-21 Stattena IF   H Råsunda IP    5-1 (2-0) Högerytter   1
 72 1927-09-11 IF Elfsborg   H Råsunda IP    2-0 (1-0) Högerytter   
 73 1927-09-18 GAIS      B Slottsskogsvallen 3-3 (2-0) Högerytter   
 74 1927-09-25 IK Sleipner   H Stadion      2-0 (1-0) Högerytter   
 75 1927-10-02 Örgryte IS   B Ullevi      1-4 (0-2) Högerytter   
 76 1927-10-09 IFK Göteborg  H Stadion      2-2 (1-0) Högerytter   
 77 1927-10-16 Landskrona BoIS B Landskrona IP   1-3 (1-3) Högerytter   
 78 1927-10-23 Stattena IF   B Olympia      6-3 (2-1) Högerytter   
 79 1927-10-30 IFK Eskilstuna H Stadion      8-4 (4-1) Högerytter   
 80 1928-04-15 IFK Norrköping B Idrottsparken   0-2 (0-0) Högerytter   
 81 1928-04-22 Landskrona BoIS H Stadion      4-2 (1-0) Högerytter   
 82 1928-04-29 IFK Eskilstuna B Tunavallen    1-3 (0-2) Högerytter
 83 1928-05-06 IK Sleipner   B Idrottsparken   1-3 (1-2) Högerytter
 84 1928-05-09 Djurgårdens IF B Stadion      3-3 (2-2) Högerytter   1
 85 1928-05-13 GAIS      H Stadion      0-1 (0-0) Högerytter   
 86 1928-05-17 Hälsingborgs IF H Stadion      1-2 (1-1) Högerytter   
 87 1928-05-28 IFK Norrköping H Stadion      2-3 (2-3) Högerytter   1
 88 1928-06-03 IFK Göteborg  B Slottsskogsvallen 1-1 (0-0) Högerytter   1
 89 1928-08-05 Landskrona BoIS B Landskrona IP   1-2 (1-0) Högerytter   
 90 1928-08-10 Westermalms IF B Stadion      2-4 (0-2) Högerytter   1
 91 1928-08-12 IK Sleipner   H Stadion      2-5 (1-2) Högerytter   
102 1929-04-14 IK Sleipner   B Idrottsparken   0-4 (0-2) Högerytter   
103 1929-04-21 GAIS      H Stadion      3-4 (2-1) Högerytter   1
104 1929-04-28 IFK Eskilstuna H Stadion      6-2 (5-1) Högerytter   1
105 1929-05-05 IFK Norrköping B Idrottsparken   3-0 (1-0) Högerytter   3
106 1929-05-09 IF Elfsborg   H Stadion      5-0 (2-0) Högerytter   1
107 1929-05-12 IFK Malmö    B Malmö IP     1-1 (1-1) Högerytter   
108 1929-05-17 Westermalms IF H Stadion      3-1 (1-1) Högerytter   
109 1929-05-26 IFK Malmö    H Stadion      2-1 (0-1) Högerytter   1
110 1929-06-02 Örgryte IS   B Slottsskogsvallen 1-4 (1-2) Högerytter   
111 1929-08-04 Stattena IF   H Stadion      6-0 (4-0) Högerytter   3
112 1929-08-11 Stattena IF   B Olympia      5-0 (3-0) Högerytter   1
113 1929-08-18 Hälsingborgs IF B Olympia      0-5 (0-2) Högerytter   
114 1929-08-25 Landskrona BoIS B Landskrona IP   3-1 (1-0) Högerytter   
115 1929-09-01 IK Sleipner   H Stadion      3-1 (0-0) Högerytter   1
116 1929-09-08 Örgryte IS   B Ullevi      1-2 (1-2) Högerytter   
117 1929-09-15 Landskrona BoIS H Stadion      5-1 (1-1) Högerytter   2
118 1929-09-22 IK Sleipner   B Idrottsparken   1-1 (0-1) Högerytter   1
119 1929-10-06 IFK Göteborg  H Stadion      0-3 (0-3) Högerytter   
120 1929-10-13 GAIS      H Stadion      1-1 (0-1) Högerytter   
121 1929-10-20 IF Elfsborg   B Idrottsplatsen  2-1 (2-0) Högerytter   
122 1929-10-27 IF Elfsborg   H Stadion      3-3 (0-2) Högerytter   
123 1929-11-03 Hälsingborgs IF H Stadion      5-1 (2-0) Högerytter   2
124 1930-04-13 IFK Norrköping B Idrottsparken   4-1 (3-1) Högerytter   
125 1930-04-21 IFK Malmö    B Malmö IP     1-1 (0-0) Högerytter   1
126 1930-04-27 Sandvikens IF  H Stadion      1-2 (1-0) Högerytter   
127 1930-05-04 Sandvikens IF  B Sandvikens IP   1-2 (1-1) Högerytter   
128 1930-05-11 Örgryte IS   H Stadion      3-3 (2-2) Högerytter   1
129 1930-05-18 GAIS      B Ullevi      1-1 (0-1) Högerytter   
130 1930-05-25 IFK Norrköping H Stadion      3-1 (2-0) Högerytter   1
131 1930-05-29 IFK Göteborg  B Ullevi      1-3 (1-1) Högerytter   1
132 1930-06-01 IFK Malmö    H Stadion      2-1 (0-0) Högerytter   
133 1930-08-03 IF Elfsborg   B Idrottsplatsen  3-2 (0-1) Högerytter   
134 1930-08-10 Redbergslids IK B Ullevi      3-0 (2-0) Högerytter   
135 1930-08-17 Sandvikens IF  H Stadion      2-1 (2-0) Högerytter   
136 1930-08-24 IFK Eskilstuna B Tunavallen    2-4 (1-2) Högerytter   
137 1930-08-31 GAIS      H Stadion      2-3 (0-2) Högerytter   
138 1930-09-07 Sandvikens IF  B Sandvikens IP   4-3 (2-0) Högerytter   
139 1930-09-14 IFK Malmö    B Malmö IP     1-1 (0-1) Högerytter   
140 1930-09-21 Hälsingborgs IF B Olympia      2-3 (0-2) Högerytter   
141 1930-10-05 Landskrona BoIS H Stadion      4-5 (0-0) Högerytter   
142 1930-10-12 IK Sleipner   H Stadion      3-2 (1-1) Högerytter   
143 1930-10-19 IFK Göteborg  H Stadion      3-1 (2-0) Högerytter   
144 1930-11-02 IFK Malmö    H Stadion      9-0 (5-0) Högerytter   
145 1931-04-12 GAIS      B Slottsskogsvallen 4-4 (1-0) Högerytter   2
146 1931-04-19 IF Elfsborg   H Stadion      4-1 (2-1) Högerytter   1
147 1931-04-26 Örgryte IS   B Slottsskogsvallen 1-1 (1-1) Högerytter   
148 1931-05-03 IK Sleipner   B Idrottsparken   5-2 (2-1) Högerytter   1
149 1931-05-10 Hälsingborgs IF H Stadion      5-1 (4-0) Högerytter   
150 1931-05-14 Redbergslids IK H Stadion      3-2 (2-1) Högerytter   1
151 1931-05-17 Örgryte IS   H Stadion      1-1 (1-0) Högerytter   
152 1931-05-25 Landskrona BoIS B Landskrona IP   3-1 (0-0) Högerytter   
153 1931-05-31 IFK Göteborg  B Slottsskogsvallen 2-2 (1-1) Högerytter   
154 1931-06-07 IFK Eskilstuna H Stadion      1-1 (0-0) Högerytter   1
155 1931-08-02 Hallstahammars B Trollebo IP    3-1 (1-1) Högerytter   
156 1931-08-09 Malmö FF    B Malmö IP     4-2 (1-1) Högerytter   
157 1931-08-14 IFK Eskilstuna H Stadion      2-1 (1-1) Högerytter   
162 1931-09-20 IFK Eskilstuna B Tunavallen    3-3 (2-2) Högerytter   1
163 1931-10-04 Örgryte IS   H Stadion      1-1 (0-0) Högerytter   
164 1931-10-11 IF Elfsborg   H Stadion      3-1 (1-0) Högerytter   2
165 1931-10-18 IFK Malmö    H Stadion      3-2 (2-1) Högerytter   2
166 1931-10-25 IFK Göteborg  B Slottsskogsvallen 1-2 (0-1) Högerytter   
167 1931-11-01 IFK Göteborg  H Stadion      3-0 (2-0) Högerytter   1
168 1932-04-17 Landskrona BoIS B Landskrona IP   5-3 (4-2) Högerytter   1
169 1932-04-24 Hälsingborgs IF H Stadion      2-0 (0-0) Högerytter   
170 1932-05-01 Landskrona BoIS H Stadion      3-3 (3-1) Högerytter   1
172 1932-05-08 Hälsingborgs IF B Olympia      1-1 (0-0) Högerytter   
173 1932-05-13 IK Sleipner   H Stadion      2-0 (1-0) Högerytter   
174 1932-05-22 Örgryte IS   B Ullevi      1-1 (0-1) Högerytter   
175 1932-05-29 Malmö FF    H Stadion      5-5 (2-1) Högerytter   2
176 1932-06-05 GAIS      H Stadion      1-1 (0-0) Högerytter   
177 1932-07-31 IS Halmia    B Örjans Vall    7-3 (1-0) Högerytter   3
178 1932-08-07 Malmö FF    B Malmö IP     1-2 (0-1) Högerytter   
179 1932-08-14 IFK Eskilstuna H Stadion      2-3 (1-1) Högerytter   
180 1932-08-21 IF Elfsborg   H Stadion      4-0 (0-0) Högerytter   
181 1932-08-28 Landskrona BoIS B Landskrona IP   2-4 (1-2) Högerytter   
182 1932-09-04 IFK Eskilstuna B Tunavallen    3-5 (2-3) Högerytter   
183 1932-09-11 Sandvikens IF  B Sandvikens IP   2-0 (2-0) Högerytter   
184 1932-09-18 IFK Göteborg  H Stadion      6-1 (3-0) Högerytter   1
185 1932-10-02 IF Elfsborg   B Idrottsplatsen  1-0 (0-0) Högerytter   1
186 1932-10-09 IK Sleipner   H Stadion      6-1 (3-1) Högerytter   
187 1932-10-16 Sandvikens IF  H Stadion      6-2 (3-1) Högerytter   1
188 1932-10-23 Örgryte IS   B Ullevi      1-0 (1-0) Högerytter   
189 1932-10-30 GAIS      H Stadion      0-0 (0-0) Högerytter   
190 1933-04-17 IK Sleipner   B Idrottsparken   3-2 (2-0) Högerytter   
191 1933-04-23 Landskrona BoIS H Stadion      6-1 (4-1) Högerytter   1
192 1933-04-30 Hälsingborgs IF B Olympia      1-2 (0-2) Högerytter   
193 1933-05-07 Örgryte IS   H Stadion      2-0 (1-0) Högerytter   1 
194 1933-05-14 GAIS      B Ullevi      2-3 (1-2) Högerytter   1
195 1933-05-21 Malmö FF    H Stadion      1-1 (1-0) Högerytter   
196 1933-05-25 IFK Göteborg  B Ullevi      0-3 (0-2) Högerytter   
197 1933-05-28 IS Halmia    H Stadion      2-3 (0-1) Högerytter   1
198 1933-06-05 Hälsingborgs IF H Stadion      2-4 (0-2) Högerytter   
199 1933-07-30 Halmstad BK   B Örjans Vall    2-2 (1-0) Högerytter   
200 1933-08-06 Gefle IF    H Stadion      4-2 (2-2) Högerytter   2
201 1933-08-13 Sandvikens IF  B Sandvikens IP   3-5 (2-2) Högerytter   
202 1933-08-20 IFK Göteborg  H Stadion      2-3 (1-2) Högerytter   1
203 1933-08-27 Gefle IF    B Strömvallen    1-2 (0-1) Högerytter   
204 1933-09-03 IFK Eskilstuna B Tunavallen    2-4 (2-3) Högerytter   
205 1933-09-17 Hälsingborgs IF H Stadion      2-5 (1-2) Högerytter   1
206 1933-10-08 IS Halmia    B Örjans Vall    0-0 (0-0) Högerytter   
207 1933-10-15 GAIS      B Ullevi      3-2 (1-2) Högerytter   1
208 1933-10-22 Örgryte IS   H Stadion      2-2 (1-2) Högerytter   1
209 1933-10-29 Örgryte IS   B Ullevi      0-1 (0-0) Högerytter   
210 1933-11-05 Halmstad BK   H Stadion      2-3 (1-1) Högerytter   
211 1933-11-12 IS Halmia    H Stadion      3-0 (2-0) Högerytter   
212 1934-04-22 GAIS      H Stadion      0-3 (0-1) Högerytter   
216 1934-05-13 IFK Göteborg  B Ullevi      3-3 (1-2) Högerytter   
217 1934-05-18 IFK Eskilstuna H Stadion      2-0 (0-0) Högerytter   
218 1934-05-21 Sandvikens IF  H Stadion      1-1 (0-1) Högerytter   
219 1934-07-29 Landskrona BoIS B Landskrona IP   4-0 (2-0) Högerytter   
220 1934-08-05 Gefle IF    H Stadion      2-2 (0-2) Högerytter   
221 1934-08-12 IK Sleipner   H Stadion      6-1 (4-0) Högerytter   2
222 1934-08-19 IK Sleipner   B Idrottsparken   1-1 (1-0) Högerytter   
223 1934-08-26 GAIS      H Stadion      4-1 (2-1) Högerytter   
224 1934-09-02 IFK Eskilstuna B Tunavallen    2-3 (2-0) Högerytter   
225 1934-09-09 Halmstad BK   H Stadion      0-3 (0-1) Högerytter   
242 1935-08-04 Landskrona BoIS H Stadion      4-2 (2-1) Högerytter
243 1935-08-11 Sandvikens IF  B Sandvikens IP   3-3 (1-1) Högerytter