Startsida Fotboll 500 AIK:are Jim Nildén

JIM NILDÉN - EN AV 1960-TALETS STORA AIK-SPELARE
Jim Nildén 1970.

Jim "Jimpa" Nildén är en av de "mesta AIK:arna" genom tiderna. 13 år gammal bar han den svarta tröjan första gången - det fortsatte han med i 20 raka år. Han gick den långa vägen från pojklaget till A-laget och landslaget. En begåvad, slitstark, ambitiös och klok allroundspelare i både fotboll, bandy och ishockey. Dessutom alltid en planens gentleman - juste i spelet, hjälpsam och alltid lojal mot sin klubb. Han var, tillsammans med Owe Ohlsson och Björn "Lill-Garvis" Carlsson, en av de riktigt stora spelarna i AIK under större delen av 1960-talet. Under sin aktiva tid har han aldrig representerat någon annan klubb än AIK. Han har varit stolt över att få göra det. AIK kan vara stolt över att ha fått Jim Nildén som medlem och aktiv.

Fullständigt namn: Jim Felix Nildén (han hette från början Nouksijärvi i efternamn men familjen bytte till Nildén i början av 1950-talet).
Smeknamn: Jimpa.
Född: 29 februari 1940 (men han brukar fira sin födelsedag 28 februari).
Bott: Solna (hela livet, uppvuxen i Hagalund, bor sedan 1969 på Råsundavägen).
Matchdata: 174cm, 71kg.
Yrke/arbetsplatser: Mellanstadielärare på Råsundaskolan (hela arbetslivet, Jim var tidigare arbetskamrat med Lars Hall och Leif Karlsson som båda varit allsvenska AIK-spelare).
Jim Nildén på samlarbild 1968.
Familj: Fru Mona, barnen Joakim (född 1967), Fredrik (född 1968), Malin (född 1971) och David (född 1973), 6 barnbarn.
Idrottssläktingar: Sonen David (4 allsvenska AIK-matcher), dottern Malin (vars lovande fotbollskarriär i AIK stoppades efter två knäoperationer).
Favoritlag: AIK.
Bästa AIK-kamrat: Kurt Andersson.
Moderklubb: AIK.
Allsvenska AIK-matcher: 124.
Allsvenska AIK-mål: 9.
Allsvensk AIK-debut: 11 juni 1961 (Örebro SK-AIK, 2-0).
Första allsvenska AIK-mål: 30 september 1965 (Hammarby IF-AIK 1-8, Jim gjorde AIK:s 5-1 mål i den andra halvleken).
Bästa matchen: AIK-Örgryte IS 3-1, 12 juni 1966.
Bästa mål: AIK-IF Elfsborg 6-1, 4 juni 1967 (Jim gjorde AIK:s andra mål på volley direkt efter hörna).
Bästa AIK-minnet: Fjärran Östern-turnén 1965 till Ankara, Singapore, Hongkong och Tokyo (Jim kunde dock inte delta i någon av de 13 matcher som AIK spelade då han hade blivit skadad i en match i Mässcupen alldeles innan turnén startade).
Utvisningar: Inga.
Position: Mittfältare.
A-landskamper: 8 (1966-67).
J-landskamper i ishockey: 3.
Representerat AIK: Fotboll, ishockey, bandy (allsvensk i AIK i alla tre sporterna).
Jim Nildén kom ut som Alfabild vid ett tillfälle - som ishockeyspelare. Det var 1958 och bildtexten löd: "Ytterforward. Som så många andra i AIK en ungdom som kommer med åren. Har så mycket bra idéer att det väl knappast är någon risk för hans framtid på rinken. Åker bra och skjuter inte så illa. Men naturligtvis fattas rutinen. Studerande."

Spelarkarriär (fotboll):
AIK (1953-72).

Tränarkarriär:
AIK (1973-75, juniortränare 1973, reservlagstränare 1974, 1975 A-lagets assisterande tränare och från september huvudtränare tillsammans med Kurt Liander).
IFK Täby (1976-77).
Råsunda IS (1978-79).
Ulriksdals SK (1980-81).
AIK (ungdomsledare 1983-).

Matcher och mål i AIK
Säsong Allsvenskan Division 2 Kvalspel
1961 1-
1962 - - - -
1963 --
1964 8-
1965 52
1966181
1967182
196822-
1969211
1970112
1971201
Totalt12490000

Matchstatistik Allsvenskan
Allsvenskan 124 46 28 50 172-186 120 0,97 p/match

JIM NILDÉN - AIK HELA LIVET

Jim Nildén tillhör ett fåtal allsvenska AIK-spelare som aldrig har representerat någon annan klubb än AIK. "Jimpa" är ur-AIK:are och har efter den aktiva karriären fortsatt att verka som tränare i AIK, från A-laget ned till minsta knattelagen. Det började 1953 då han, 13 år gammal, blev AIK:s pojklags verklige målkung.

"Jimpa" den första store rekordskytten

1954, då Jim Nildén var 14 år gammal, gjorde han 18 mål i AT-cupen (som senare bytte namn till S:t Erikscupen) när AIK besegrade Kadetten II med 33-0. Dessa 18 mål är fortfarande målrekord, även om det senare har tangerats, i S:t Erikscupen. I boken om "S:t Erikscupen 50 år" från 1994 hämtar vi några citat från Jimpas ungdomsår:

Jim Nildén 1957, 17 år gammal.

"Men låt oss gå tillbaka till den här rekorddagen 1954. "Jimpa" - eller Jimmy, som tidningarna då skrev - minns:
- Det var en av våra första matcher i AT-Cupen den här våren. Matchen spelades på Norra Latins skolgård mitt i stan och vi åkte droska dit.
Just det droska!
Handlade det om bortskämda "gnagare"? Eller...
- Inte alls, kontrar "Jimpa". Vi AIK-are från Solna fick ofta spela våra matcher inne i stan - Norra Latin, Matteus skolgård, Stadshagen, Lilla Essingen.

Och hur såg det ut i början av 50-talet?
Han har svaret själv:
- Varken föräldrar eller ledare hade bil. Enda sättet att komma till matcherna var att cykla, åka spårvagn eller droska.
AIK hade på den här tiden inga större utgifter för sin ungdomssektion. Inköp av tröjor och bollar, sen var det inte mycket mer. Och att stuva in ett gäng småknattar i en taxibil var inte dyrare än att låta dem åka spårvagn.
- Dessutom fick vi två kronor och en läsk efter varje match, minns "Jimpa".

Matchen mot Kadetten II blev rena "enmålet" från AIK:s sida.
- Jag spelade center och hade ett oerhört självförtroende. Dessutom var jag en av de längsta spelarna i vårt lag, det betydde mycket.
Flera av målet gjorde "Jimpa" på nick.
- Men framför allt sköt jag friskt i den här matchen. Målen på Norra Latins skolgård var stora, planen liten. Och jag var en bra skytt. Vad jag minns gick de flesta av mina långskott in."

AT-Cupens final samma år spelades som förmatch till AIK-Malmö FF (1-4, 26 september 1954).
- Det var en höjdare. Vi fick byta om på Råsunda, i B-lagets omklädningsrum. Och A-lagsspelarna kom över och snackade med oss. Mina idoler var Ivan Bodin, den store, säkre backen, Bengt Anlert och självfallet Kurre Hamrin. Jag minns också att "Pluntan" Askinger, den tuffe backen, kom in och förmanade oss på sitt burdusa men hjärtliga sätt. "Var aldrig sämre tvåa än att du kan ta killen."
AIK var helt överlägset och vann med 5-0. "Jimpa" gjorde två av målen."

Så långt boken om "S:t Erikscupen 50 år".

1950-talets okrönte skyttekung i Stockholms pojkfotboll

Jim Nildén hade börjat spela fotboll i ett kvarterslag i Hagalund som man kallade Bristol. 1953 kom han till AIK, värvad av Rune Wiberg som var ledare i AIK och vaktmästare i den skola Jimpa gick i. Och en av de Jimpas första tränare blev ingen mindre än Henry "Garvis" Carlsson som efter att han kommit hem från proffslivet i Spanien nu blivit ungdomstränare i AIK. Jim Nildén blev en av 1950-talets allra största ungdomsstjärnor i S:t Erikscupen. Eller "1950-talets okrönte skyttekung i Stockholms pojkfotboll", som det står i boken om S:t Erikscupen. Och det var inte bara i fotboll som Jimpa skördade framgångar. Han var duktig även i ishockey där han var med om att vinna den första upplagan av S:t Erikscupen 1957, efter 2-1 i finalen mot KB.

Jim Nildén i ett derby mot Djurgårdens IF 1968.

Allsvensk i ishockey och bandy!

Jim Nildén är en av de sista som har spelat allsvenskt både i fotboll, ishockey och bandy. I ishockey blev det 3 J-landskamper för Jimpa som själv menar att han hade bra spelsinne men var en dålig skridskoåkare och skytt. Han slutade redan som 22-åring men fortsatte några år till med bandy. Där passade hans skridskoåkning bättre och han var en bättre bandyspelare än ishockeyspelare. Speciellt minns Jim en kvalmatch mot Köping (en match som AIK vann och därmed kvalificerade sig för spel i Allsvenskan).
- Vi spelade på Östermalms IP, en riktig kämpamatch. Jag fick en skridsko i magen och blödde rejält men jag spelade vidare. Dumdristigt förstås men TT skrev i Idrottsbladet att "Jim Nildén vek inte ned sig i ett tappert AIK".

Ungdomsstjärna men hög tröskel till A-laget

Jim Nildén avgjorde derbyt mot Djurgårdens IF 1970 med matchens enda mål. Det var AIK:s första seger mot Djurgården sedan 1966 och det i ett läge när AIK kämpade för nytt allsvenskt kontrakt. Expressens tecknare Åke Skiöld ritade denna teckning efter matchen.

Det var fotboll som var Jim Nildéns främsta idrott. Men trots de stora framgångarna som ungdomsspelare var det inte lätt att kvalificera sig för A-laget.
- Det var en hög tröskel från junior- och B-lag upp till A-laget, minns Jimpa år 2002. För mig tog det lång tid medan det för Kurt Andersson som var ett år äldre, gick raka vägen upp.

Jimpa fick ändå debutera borta mot Örebro SK 1961 sedan Björn "Lill-Garvis" Carlsson blivit skadad.
- Jag var mycket nervös och jag minns att vi förlorade matchen. Och efter det dröjde det ett par år innan jag fick chansen igen. Men jag hade tålamod. Det var bekvämt att vara kvar i AIK.

Jimpa fick vänta i tre år, till 1964, innan han fick en ny allsvensk chans. Då hade han avvecklat sitt ishockeyspelande och skulle bara spela bandy ytterligare något år. Men först 1966 blev Jimpa ordinarie i AIK - och då blev han det med besked.
- 1966 blev mitt bästa år. Jag gjorde min bästa match, hemma mot Örgryte, i en sådan där match när allt fungerar. Jag fick debutera i A-landslaget, 1-1 mot Jugoslavien, där jag gjorde det svenska målet. Några dagar senare fick jag spela med Sverige mot ett Brasilien som laddade inför VM. Det var fullt på Nya Ullevis läktare och jag minns att det var alldeles vitt på läktarna av alla nylonskjortor. En fantastisk match. Min bästa landskamp gjorde jag sedan i EM-kvalet mot Portugal 1967.

Jim Nildén, liggande, jublar efter sitt segermål mot Djurgårdens IF 1970. Till höger en glad Dag Szepanski.

1966 och 1967 var Jim Nildén, tillsammans med Owe Ohlsson och Björn "Lill-Garvis" Carlsson, AIK:s viktigaste spelare. AIK kom 5:a i Allsvenskan båda åren med toppkänning ända fram till de sista omgångarna.
- Vi hade en bra harmoni i laget men sedan började vi få för hög spelaromsättning och 1968-69 hade vi inte ett tillräckligt bra lag. Mina sista år, 1968-71, kände jag alltid en enorm lättnad när det var klart att vi hade stannat kvar i Allsvenskan. Och 1972 blev jag petad. Jag kan inte säga att tränaren gjorde fel. Nya spelare hade kommit och AIK kom 2:a det året.

Jim Nildén var en slitvarg med bra blick för spelet. Han tillhörde inte de snabbaste eller mest tekniska på planen men det kompenserade han med bra inställning och kondition. Han var stark i närkamperna och jobbig att möta. Ett hyfsat huvudspel, åtminstone i försvarsarbetet. En fighter och oerhört lojal mot laget.

1972 innebar bara spel i B-laget och då lade Jimpa ned sin aktiva karriär. Istället blev han tränare i AIK. Först junior- och reservlagstränare och 1975 assisterande A-lagstränare till Keith Spurgeon.
- Det var tufft att vara ledare då. Keith körde sin lite tuffa engelska stil och jag kom mitt emellan Keith och spelarna. På hösten lämnade Keith AIK och jag och Kurt Liander delade ansvaret under senhösten. AIK och jag diskuterade sedan en fortsättning men jag insåg att det var inte min grej att bli tränare för ett allsvenskt lag.

Istället trappade Jimpa ned och tränade några lag i lägre divisioner. 1983 återkom han till AIK och var med om att bygga upp ungdomsverksamheten till en av de allra bästa i Storstockholm. Han är fortfarande, 2002, med i detta arbete, om än inte i de mest framträdande positionerna.

Ungdomsledaren Jim Nildén där han trivs alldeles utmärkt, bland de yngsta AIK:arna.

Jim Nildén har haft en stabil tillvaro i livet. Alltid AIK som spelare, han har arbetat som lärare på Råsundaskolan hela arbetslivet. Han gick i samma skolklass som sin blivande fru Mona och de har bott i samma lägenhet, som för övrigt Tord Grip bodde i dessförinnan, sedan 1969.
- Jag är stolt över att vara betraktad som en ur-AIK:are. Hade jag fått samma chans igen skulle jag nog varit ännu mer seriös, ännu mer noggrann. Jag var inte riktigt mogen då i början av 1960-talet.

Att AIK, trots Jimpas minskande engagemang i klubben, även i fortsättning kommer att spela en viktig roll i svensk fotboll är han övertygad om:
- AIK jobbar bra för fotbollens utveckling. AIK har en egen anläggning, ett starkt varumärke, en professionell organisation samtidigt som mycket av allt det fina är kvar. Och så en framgångsrik ungdomsverksamhet ledd av Leif Karlsson.

Så säger Jim Nildén, en av de mest genuina AIK:arna genom tiderna. Men han har andra intressen än AIK. Han tycker om att vara ute i naturen (något han delar med sin bäste AIK-kamrat Kurt Andersson), han motionerar flitigt och har bland annat sprungit Broloppet och Stockholm Marathon. Men följande avslutningsord av Jim Nildén passar ändå allra bäst:
- Jag har haft så mycket glädje av AIK, det har betytt så mycket i mitt liv. Jag är stolt och glad över AIK.

Anders Johrén (2002)

Jim Nildéns samtliga allsvenska AIK-matcher:
Kolumnerna står för matchnummer, datum, motståndare, hemma/borta, arena, slutresultat (AIK:s siffror alltid först oavsett hemma/borta), halvtidsresultat, position, antal mål.

 789 1961-06-11 Örebro SK    B Eyravallen    0-2 (0-2) Högerinner   
 828 1964-05-07 Degerfors IF  B Stora Valla    1-3 (1-2) Högerback    
 831 1964-05-31 IFK Eskilstuna H Råsunda      0-0 (0-0) Vänsterinner  
 832 1964-06-04 IFK Göteborg  B Nya Ullevi    3-1 (1-0) Vänsterytter  
 834 1964-06-14 Hälsingborgs IF B Olympia      0-3 (0-1) Högerytter   
 842 1964-10-01 GAIS      B Nya Ullevi    4-0 (2-0) Vänsterhalv   
 843 1964-10-11 Degerfors IF  H Råsunda      3-1 (2-0) Vänsterhalv   
 844 1964-10-18 IF Elfsborg   H Råsunda      0-1 (0-1) Vänsterhalv   
 845 1964-10-25 Örgryte IS   B Nya Ullevi    1-4 (0-3) Vänsterhalv   
 863 1965-09-30 Hammarby IF   B Råsunda      8-1 (4-1) Vänsterinner  1
 864 1965-10-03 Malmö FF    H Råsunda      2-2 (1-1) Högerinner   
 865 1965-10-10 IFK Göteborg  B Nya Ullevi    1-3 (1-1) Vänsterinner  
 866 1965-10-13 Degerfors IF  H Råsunda      3-1 (1-0) Högerhalv   1
 867 1965-10-24 GIF Sundsvall  B Idrottsparken   3-2 (2-2) Högerinner   
 868 1966-04-24 IK Brage    H Råsunda      4-0 (1-0) Högerhalv   1
 869 1966-05-01 Malmö FF    B Malmö Stadion   0-2 (0-1) Högerhalv    
 873 1966-05-30 Degerfors IF  B Stora Valla    4-2 (2-1) Innerback    
 874 1966-06-07 IFK Norrköping H Råsunda      1-0 (1-0) Vänsterhalv   
 875 1966-06-12 Örgryte IS   H Råsunda      3-1 (0-1) Vänsterhalv   
 876 1966-06-16 Örebro SK    B Eyravallen    0-1 (0-1) Vänsterhalv   
 877 1966-08-03 Hälsingborgs IF B Olympia      2-2 (1-0) Vänsterhalv   
 878 1966-08-11 IFK Göteborg  B Nya Ullevi    1-2 (1-1) Vänsterhalv   
 879 1966-08-18 IFK Göteborg  H Stadion      4-1 (3-0) Vänsterhalv   
 880 1966-08-21 IK Brage    B Domnarvsvallen  2-1 (1-1) Vänsterhalv   
 881 1966-08-28 Hälsingborgs IF H Stadion      0-0 (0-0) Vänsterhalv   
 883 1966-09-08 IFK Norrköping B Idrottsparken   0-6 (0-2) Högermittfält  
 884 1966-09-22 Djurgårdens IF H Råsunda      1-0 (1-0) Högerhalv    
 885 1966-10-02 GAIS      B Nya Ullevi    1-0 (1-0) Högerhalv    
 886 1966-10-09 Örebro SK    H Råsunda      3-1 (1-0) Högerhalv    
 887 1966-10-16 Örgryte IS   B Nya Ullevi    3-1 (1-1) Högerhalv    
 888 1966-10-23 Malmö FF    H Råsunda      1-2 (1-2) Högerhalv    
 889 1966-10-30 IF Elfsborg   B Ryavallen     1-0 (0-0) Högerhalv    
 890 1967-04-14 Malmö FF    B Malmö Stadion   1-2 (1-0) Forward     
 891 1967-04-23 GAIS      H Råsunda      2-0 (2-0) Högermittfält  
 892 1967-05-01 IFK Göteborg  B Nya Ullevi    3-2 (1-0) Högermittfält  
 893 1967-05-05 Örebro SK    H Råsunda      1-0 (0-0) Mittfältare   
 894 1967-05-10 Hammarby IF   H Råsunda      2-0 (1-0) Högermittfält  
 895 1967-05-21 IFK Holmsund  B Kamratvallen   2-0 (1-0) Högermittfält  
 896 1967-05-25 Djurgårdens IF B Råsunda      1-1 (0-0) Högermittfält  
 897 1967-06-04 IF Elfsborg   H Råsunda      6-1 (3-1) Högermittfält 1
 898 1967-06-14 IFK Norrköping H Råsunda      1-0 (0-0) Högermittfält  
 899 1967-06-20 Örgryte IS   B Nya Ullevi    0-5 (0-0) Högermittfält  
 900 1967-06-29 Hälsingborgs IF H Råsunda      3-4 (2-3) Högermittfält  
 904 1967-09-10 IFK Göteborg  H Råsunda      0-1 (0-0) Högermittfält  
 905 1967-09-17 Örebro SK    B Eyravallen    0-3 (0-0) Högermittfält  
 906 1967-09-21 Hammarby IF   B Råsunda      1-3 (1-1) Högermittfält 1
 908 1967-10-08 IFK Norrköping B Idrottsparken   1-1 (0-0) Högermittfält  
 909 1967-10-12 Örgryte IS   H Råsunda      2-0 (1-0) Högermittfält  
 910 1967-10-22 GAIS      B Nya Ullevi    3-3 (1-2) Högermittfält  
 911 1967-10-29 Malmö FF    H Råsunda      1-4 (1-1) Innerback    
 912 1968-04-15 Malmö FF    H Råsunda      0-1 (0-0) Mittfältare   
 913 1968-04-21 Åtvidabergs FF B Kopparvallen   1-2 (1-1) Mittfältare   
 914 1968-04-25 Örgryte IS   B Nya Ullevi    1-1 (0-0) Mittfältare
 915 1968-05-05 Hälsingborgs IF H Råsunda      0-4 (0-1) Mittfältare   
 916 1968-05-09 IF Elfsborg   B Ryavallen     1-1 (0-1) Högermittfält  
 917 1968-05-16 IFK Norrköping H Råsunda      1-1 (1-1) Högermittfält  
 918 1968-05-26 GAIS      H Råsunda      2-0 (0-0) Högermittfält  
 919 1968-06-03 Östers IF    B Värendsvallen   0-0 (0-0) Mittfältare   
 920 1968-06-09 Örebro SK    B Eyravallen    2-1 (1-0) Mittfältare   
 921 1968-06-12 Djurgårdens IF H Råsunda      0-4 (0-2) Mittfältare   
 922 1968-06-19 IFK Göteborg  B Nya Ullevi    1-2 (0-1) Mittfältare   
 923 1968-08-08 IFK Göteborg  H Råsunda      9-3 (5-2) Mittfältare   
 924 1968-08-15 IFK Norrköping B Idrottsparken   2-2 (2-0) Mittfältare   
 925 1968-08-18 IF Elfsborg   H Råsunda      0-0 (0-0) Mittfältare   
 926 1968-08-25 Örebro SK    H Råsunda      1-3 (1-2) Mittfältare   
 927 1968-09-04 Djurgårdens IF B Råsunda      0-2 (0-1) Mittfältare   
 928 1968-09-08 Åtvidabergs FF H Råsunda      2-0 (0-0) Mittfältare   
 929 1968-09-22 Malmö FF    B Malmö Stadion   1-3 (0-2) Mittfältare   
 930 1968-09-29 Hälsingborgs IF B Olympia      0-1 (0-0) Mittfältare   
 931 1968-10-12 Örgryte IS   H Råsunda      3-3 (2-0) Högermittfält  
 932 1968-10-19 Östers IF    H Råsunda      1-0 (0-0) Vänstermittfä  
 933 1968-10-27 GAIS      B Nya Ullevi    0-2 (0-2) Mittfältare   
 934 1969-04-13 Jönköping södra H Råsunda      0-0 (0-0) Mittfältare   
 935 1969-04-20 Örebro SK    B Eyravallen    0-1 (0-1) Högerback    
 936 1969-04-27 GAIS      H Råsunda      2-2 (0-0) Vänsterback   
 937 1969-05-04 IFK Norrköping B Idrottsparken   1-1 (1-1) Vänsterback   
 938 1969-05-11 Malmö FF    B Malmö Stadion   1-1 (0-1) Högermittfält  
 939 1969-05-15 Östers IF    H Råsunda      1-2 (0-2) Högermittfält 1
 940 1969-05-26 IFK Göteborg  B Nya Ullevi    0-2 (0-1) Högermittfält  
 941 1969-05-29 IF Elfsborg   H Råsunda      0-2 (0-1) Högermittfält  
 942 1969-06-04 Djurgårdens IF B Råsunda      0-2 (0-0) Högermittfält  
 944 1969-06-12 IK Sirius    H Råsunda      1-0 (1-0) Mittfältare   
 945 1969-08-14 IK Sirius    B Studenternas IP  4-1 (0-1) Högerforward  
 946 1969-08-21 Örebro SK    H Råsunda      2-2 (0-1) Mittfältare   
 947 1969-08-28 Jönköping södra B Stadsparksvallen 1-2 (1-1) Mittfältare   
 948 1969-09-02 Djurgårdens IF H Råsunda      0-1 (0-0) Mittfältare   
 949 1969-09-07 Åtvidabergs FF B Kopparvallen   3-0 (0-0) Mittfältare   
 950 1969-09-14 IFK Göteborg  H Råsunda      1-0 (0-0) Mittfältare   
 951 1969-09-21 IF Elfsborg   B Ryavallen     1-1 (1-0) Mittfältare   
 952 1969-09-28 Malmö FF    H Råsunda      0-0 (0-0) Mittfältare   
 953 1969-10-05 Östers IF    B Värendsvallen   1-0 (0-0) Mittfältare   
 954 1969-10-18 GAIS      B Nya Ullevi    2-3 (0-3) Mittfältare   
 955 1969-10-25 IFK Norrköping H Råsunda      0-1 (0-1) Mittfältare   
 963 1970-05-13 Djurgårdens IF B Råsunda      1-4 (0-1) Vänstermittfä  
 964 1970-08-04 IF Elfsborg   H Råsunda      3-0 (2-0) Mittfältare   
 965 1970-08-12 Malmö FF    B Malmö Stadion   1-5 (1-3) Högermittfält  
 966 1970-08-18 Örgryte IS   H Råsunda      0-1 (0-1) Mittfältare   
 967 1970-08-24 Örgryte IS   B Nya Ullevi    1-0 (0-0) Mittfältare   
 968 1970-08-31 IFK Norrköping H Råsunda      2-1 (2-1) Mittfältare   
 969 1970-09-03 Örebro SK    B Eyravallen    0-1 (0-1) Mittfältare
 970 1970-09-06 Åtvidabergs FF B Kopparvallen   2-0 (0-0) Högermittfält 1
 971 1970-09-09 Djurgårdens IF H Råsunda      1-0 (0-0) Mittfältare  1
 972 1970-09-20 IFK Göteborg  H Råsunda      0-0 (0-0) Mittfältare   
 973 1970-09-24 Hammarby IF   B Råsunda      0-2 (0-1) Mittfältare   
 978 1971-04-14 Åtvidabergs FF H Råsunda      0-0 (0-0) Innerback    
 979 1971-04-18 Örebro SK    B Eyravallen    3-1 (1-0) Innerback    
 980 1971-04-24 Östers IF    H Råsunda      1-1 (1-0) Innerback    
 981 1971-05-02 IFK Luleå    B Skogsvallen    4-0 (2-0) Mittfältare   
 982 1971-05-09 Örgryte IS   H Råsunda      1-1 (1-0) Mittfältare   
 983 1971-05-12 Hammarby IF   B Råsunda      0-2 (0-1) Mittfältare   
 984 1971-05-31 IF Elfsborg   H Råsunda      3-1 (2-1) Mittfältare   
 985 1971-06-03 Djurgårdens IF B Råsunda      2-1 (1-1) Mittfältare   
 986 1971-06-13 IFK Norrköping H Råsunda      0-0 (0-0) Mittfältare   
 987 1971-06-17 Landskrona BoIS B Landskrona IP   0-0 (0-0) Innerback    
 988 1971-06-23 Malmö FF    B Malmö Stadion   1-5 (0-2) Mittfältare   
 989 1971-08-11 Malmö FF    H Råsunda      0-4 (0-1) Mittfältare   
 990 1971-08-19 Örgryte IS   B Nya Ullevi    0-1 (0-1) 12:e (inbytt)  
 991 1971-08-24 Hammarby IF   H Råsunda      1-0 (0-0) Mittfältare   
 992 1971-08-29 IFK Norrköping B Idrottsparken   1-5 (0-2) Mittfältare   
 993 1971-09-07 Landskrona BoIS H Råsunda      1-1 (1-0) Innerback
 994 1971-09-12 IF Elfsborg   B Ryavallen     0-1 (0-0) Mittfältare
 995 1971-09-20 Djurgårdens IF H Råsunda      1-0 (0-0) Mittfältare   
 996 1971-09-26 Åtvidabergs FF B Kopparvallen   2-8 (1-6) 12:e (inbytt) 1
 999 1971-10-24 Östers IF    B Värendsvallen   1-4 (0-3) Vänstermittfä